NBF forlenger samarbeidet med Macron

Publisert 13.12.2018
Redigert 21.10.2021

Norges Bowlingforbund (NBF) inngikk i 2016, nærmere bestemt til sesongstart 2016/17, en samarbeidsavtale med Skandinaviske Sportsimport AS (SSI) som er leverandør av Macron i Norge. Avtalen gjaldt for tre sesonger, altså ut inneværende sesong. Det er denne uken signert en ny avtale mellom partene; gjeldende for de neste fem sesongene, det vil si ut sesongen 2023/24. Dette betyr at alle NBFs landslag og Team skal benytte Macron-plagg i forbindelse med NBF-aktiviteter = internasjonale mesterskap og samlinger i regi av NBF.

NBF har fått anledning til å selge navnet på vår høyeste divisjon, både for damer og herrer, til en annen samarbeidspartner   –  første gang fra sesongen 2019/20. Det er selvfølgelig ikke anledning til å selge liganavnet til en konkurrende leverandør, altså ingen klesleverandør. Hvorvidt NBF vil greie å inngå en avtale med en annen samarbeidspartner for dette profileringselementet, gjenstår å se  –  men muligheten er i hvert fall tilstede. Skulle noen personer i Bowling-Norge ha noen tips i så henseende, gi gjerne beskjed til Forbundskontoret!

«Vi er glade for at Macron ønsker å videreføre sin støtte og samarbeid med norsk bowling» sier generalsekretær Per Iversen. «Det faktum at Macron er fleksible med tanke på økonomiske løsninger som vil gavne Bowlingforbundet, og dermed norsk bowling best mulig, opplever vi som konstruktivt og spennende. NBF håper dessuten at stadig flere bowlingklubber vil gi Macron en mulighet til å komme med tilbud og løsninger rundt drakter og andre plagg» fortsetter Per. «NBF hadde selv gått til anskaffelse av såkalte Custom-drakter fra Macron til årets Herre-VM, som akkurat er avsluttet. Disse draktene fungerte godt, med fin design», avslutter generalsekretæren.

Macron-organisasjonen i Norge er selv klar over at man i inneværende avtaleperiode så langt ikke har fått fulgt opp de muligheter som bowlingklubbene representerer. I den forbindelse uttaler daglig leder Martin Fauskanger hos SSI: «Vi ser frem til det videre samarbeidet med NBF og norsk bowling. Vårt siktemål er å komme i dialog med flest mulig bowlingklubber i tiden fremover med tanke på å vise frem vårt Macron-sortiment. Det er selvsagt ingen plikt for noen klubber til å kjøpe fra oss, men vi håper å kunne fremstå som interessante og konkurransedyktige med våre klubbavtaler.»