13-årige Madelen, fra Molde, er i ledelse på global leaderboard i bowling!

Publisert 06.07.2021
Redigert 17.11.2021

Pressemelding

Madelen, som spiller for Molde Bowlingklubb, har allerede som 13 åring stått for en fantastisk prestasjon i bowling.

Gjennom å oppvise en fantastisk repeterbarhet klarte hun under søndagen å spille 178 kast på rad innenfor en margin på 2 km/h av hennes første kast.
Med denne prestasjonen klarte hun å komme seg hele veien til topp, og det med god margin, på den globale listen for Kegel Specto øvelsen Speed Ladder!

Kegel Specto er et Lidar basert måle- og testutstyr som kan vise opp til 40 forskjellig faktorer fra et  bowlingkast. Dette gjør det til et fantastisk verktøy for utvikling av bowlerens tekniske kvaliteter og brukes vanlig til utvikliing av spillere med mer erfaring og landslagsspillere.

Men Kegel Specto er ikke bare et verktøy for testing og måling av tekniske kvaliteter for de aller beste spillerne.

I den personlige appen har utviklerne skapt et univers som inkluderer gamefiserte øvelser og konkurranser på forskjellige vanskelighetsnivåer.
I universet Specto Challenge finner vi   Speed Ladder som går ut på å spille med så lik hastighet som mulig i hvert kast.
Hastigheten måles akkurat når spilleren slipper kula i begynnelsen av banen.

Og det er i øvelse Speed Ladder som Madelen har vist seg ustoppelig.
Alle som noen gang har spilt bowling vet at det tar ikke så mange serier, eller ruter for noen, innen det begynner å bli vanskelig å gjøre samme kast om og om igjen.
Madelen klarte den fantastiske bragden av å spille nesten 18(!) serier, noe som normalt tar 2,5-3 timer for en erfaren sportbowler som er for seg selv på banen, med en hastighet ved slippet som var innenfor 2 km/h margin.
Prøv det i en annen idrett!
Repeter samme hastighet i en golfsving i 2-3 timer så skjønner dere kanskje prestasjonen!
Og i golf står man stil når man svinger. Legg nå på 5 steg i en ansats også…
Når vi også tar innover oss at hun spiller bowling med en moderne 2-hånds teknikk så skjønner vi raskt at det er den nye generasjonen bowlere som gjør seg synlig!
Hvilken fantastisk talent Madelen er!

Les mer om Kegel Specto Universet og hvordan SportBowling miljøet kan presentere statistikk, ranking og andre detaljer på en helt ny måte og samtidig tliby en helt ny gamefisert verden for alle andre i bowlingmilljøet!