Tore Torgersen var i en klasse for seg og vant sin 5. Kongepokal

Publisert 26.09.2021
Redigert 21.10.2021

Tore Torgersen var helt suveren på Hamar i dag. «Ingen over ingen ved siden» passet veldig bra på banene hos Bowling 1 Hamar. Han startet dagen med en god ledelse på 175 poeng ned til nummer 2 Aleksander Åshovd-Larsen. Deretter var det 114 poeng ned til nummer 3 Christer Aker.

Tore startet i serie 1 med å vinne, og hadde full kontroll igjennom hele RR finalen. Når siste kast var spilt var differansen ned til nummer 2 hele 310 poeng, og den var det Jonas Dammen som spilte seg til. Han spilte veldig bra også i dag, og var glad og fornøyd etter finalespillet. Det var i nest siste serie hvor han spilte 274 at han spilte seg opp til 2. plassen. Synd han ikke kom i gang i doublespillet på fredag.

Aleksander Åshovd-Larsen som ledet fra start falt ned til 2. plass i går, og ned til 3. plass i finalespillet.

Også han viste mye bra spill i hele mesterskapet. Han var til slutt kun 16 poeng fra 2. plassen. Det ble spilt mange interessante kamper for publikum hvor det i flere tilfeller kun skilte ett og to poeng.

Adrian Kindervaag ble nummer 4 etter å ha spilt en bra finale, og det skilte 76 poeng opp til medaljeplass. Glenn Morten Pedersen var også godt med og ble til slutt nummer 5 38 poeng bak Adrian. Nok en Team Norge spiller på 6. plass, Georg Skryten. Han var 40 poeng bak GM. 7. plassen gikk til Kenneth Hermansen etter jevnt bra spill uten de helt store seriene.

Så ble Christer Aker nummer 8, og han er nok skuffet over det. Han var nemlig nummer 3 foran dagens finalespill. Det var lite som stemte for ham i finalen. To juniorer hadde kvalifisert seg til finalen, og Sander Kastås-Lindstad var en av de. Han spilte sine 11 finale serier over pari, og ble til slutt nummer 9. Han var veldig sliten når alle var ferdig, men koser seg nok fortsatt med sølvmedaljen i double.

10. plassen gikk til Rune A Risvik. Han spilte også over pari, men hadde trengt noen gode serier for å kunne avansere på resultatlisten. Christian Nordang Larsen som startet veldig bra på sine 6 første serier på fredag startet finalespillet bra. Det holdt derimot ikke så lenge og ble nummer 11. Den andre junioren i finalespillet Henrik Svartholt ble nummer 12. Han viste oss veldig bra spill i begynnelsen av mesterskapet, men det holdt ikke for ham helt inn. Henrik vil vi helt sikkert få se mye mer av senere i norske mesterskap og store turneringer.

På bildet ser vi glade medaljevinnere: Aleksander – Jonas – Tore