SPENNENDE SAMARBEIDE MED HAUGERUD UNGDOMSSKOLE OG HAUGERUD IF

Publisert 26.02.2024

Ulf og David fra forbundskontoret var onsdag 14.02.24 på møte med Haugerud ungdomsskole om et mulig samarbeide. Her ble det diskutert hvordan bowling som idrett kan påvirke barn- og unge i skole- og læringshverdagen, samt hvordan vi sammen kan rekruttere til og utvikle idretten i samarbeid med Haugerud IF. På sikt ønsker vi at Haugerud skole skal være pådriver til idrettslaget om å få startet en ny bowlingklubb.

Haugerud ungdomsskole ligger vegg-i-vegg med barneskolen, og har et tett samarbeid med Haugerud IF. Idrettslaget og skolen har bla. et prosjekt kalt «Unge ledere» der de utdanner ungdommen i samarbeid med Oslo idrettskrets. De har også et meget kompetent team på 5 – 6 stk. som alle er utdannet idrettslærere på NIH. Disse skal være med å utvikle og drifte prosjektet.

Haugerud IF er en nabolagsklubb med ekstra fokus på deltakelse for alle. Deres motto er: «Haugerud IF – setter hele nærmiljøet i bevegelse». Dette er i tråd med forbundets verdier og visjon.

Møtet førte til at vi fikk mail fra rektor på Haugerud ungdomsskole, med bekreftelse på at de ønsker å gå inn i et samarbeidsprosjekt med oss.

Dette er en følge av erfaringene med «Stovnerprosjektet». Det har ført til oppstart av ny bowlinggren i sportsklubben. Noe som er meget gledelig for forbundet, Stovner vgs, Stovner SK og bydelen.

Vi har stor tro på at det nye prosjektet fører til økt rekruttering, økt anseelse av idretten bowling, samt en ny bowlingklubb med mange medlemmer!