Oppsummering av ligarunde 5 – Landsligaen

Publisert 09.12.2023

Den siste runden for 2023 er unnagjort, og hvilket lag topper Eliteserien for herrer når Ligaen tar pause. 

Eliteserien Herrer

Glåmdal, Solør og Briskebyen tok turen nordover for å møte Rana og Polar Team. Mascot møtte Molde, Munken og Trondheim. Arctic Strike hadde spillefri denne ligarunden.

Trondheim beholdt plassen på topp etter denne runden, og avslutter 2023 øverst på tabellen med 9 kamper spilt. På andreplass finner vi Molde med 10 kamper spilt, og på tredjeplass finner vi Munken med også 10 kamper spilt. Glåmdal og Polar Team befinner seg på nedrykksplass når 2023 er ferdig.

Slik ser tabellen ut:

Slik gikk kampene:

Munken – Mascot: 7-5: Det ble en tung start for Munken når de møtte Mascot. Mascot vant første serien 1-3, men i andreserien slo Munken tilbake og vant 4-0. Dermed var stillingen 5-3 inn i sisteserien. Her delte lagene poengene likt (2-2), og Munken vant 7-5.

Polar Team – Solør: 4-8: Solør åpnet helgen godt når de møtte Polar Team i Bodø. Kampen endte 1-3 i de to første seriene, og Solør trengte nå kun ett poeng for å vinne. Ingen av poengene var nærme, og ble vant med 30+ poeng. Det var Solør som trakk det lengste strået, og vant kampen.

Rana – Glåmdal: 6-6: Etter en trå start på sesongen så viste Glåmdal motstand mot Rana. Rana åpnet godt med 3-1 i førsteserien, mens Glåmdal tok alle poengene i andreserien. Kampen endte til slutt uavgjort.

Trondheim – Mascot: 10-2: Det ble en komfortabel kamp for hjemmelaget som åpent med 4-0. Mascot viste motstand i andreserien og poengene ble delt likt. Trondheim skjerpet seg inn i sisteserien og tok resten av poengene.

Rana – Briskebyen: 8-4: Etter uavgjort i førstekampen så økte Rana spillet sitt i kampen mot Briskebyen. Uavgjort var sikret for hjemmelaget etter 2 serier, og etter deling av poengene i sisteserien ble den en seier for Rana.

Polar Team – Briskebyen: 7-5: En jevn kamp mellom disse lagene, men det endte til slutt med en seier for hjemmelaget. Stillingen var 4-4 etter 2 serier, og kunne gått begge veier når noen poengene hjemmelaget tok var med 5 og 9 poeng.

Molde – Mascot: 6-6: Etter 2 tap viste Mascot krefter mot regjerende seriemestre Molde. Til tross for lavere totalscore vant Mascot de riktige kampene, og avsluttet kampen med å vinne 1-3.

Polar Team – Glåmdal: 2-10: Glåmdal avsluttet helgen med seier over Polar Team. Etter å ha vunnet serie 1 og 2 med 1-3, og 0-4 kunne Glåmdal juble med en 2-10 seier.

Rana – Solør: 4-8: Solør avsluttet helga med sin andre seier når de møtte Rana. Solungene åpnet med et brak mot Rana med 0-4. Kampen var avgjort etter 2 serier da Solør ledet 1-7. Rana ga motstand i sisteserien og sikret banepoeng for laget.

Øvrige divisjoner: