Oppsummering av ligarunde 4 – Landsligaen

Publisert 20.11.2023

Vi nærmer oss jul, og det gjenstår nå kun en ligarunde før 2023 er over, og forrige helg ble runde 4 spilt. For Macron Ligaen Herrer og Damer Gruppe 2 + 1. divisjon har det blitt spilt flere kamper denne helgen.

Macron Ligaen

Munken tok i mot Molde og Trondheim på hjemmebane denne runden, mens Mascot tok turen nordover for å møte Polar Team og Rana. Molde spilt også mot Trondheim denne runden.

Solør, Arctic Strike, Briskebyen og Glåmdal hadde alle spillefri denne ligarunden.

Slik gikk kampene:

Munken – Molde: 9-3: Munken åpent ligarunden godt med stålkontroll over bortelaget Molde. Kampen var avgjort etter at 2 runder var spilt, hvor stillingen var 7-1, og med 2 banepoeng i sisteserien hadde ikke regjerende seriemestre Molde noen sjanse mot Munken. Kampens beste spiller ble hjemmelagets Aleksander Åshovd-Larsen med 718/3.

Polar Team – Mascot: 6-6: Det så ut til å kunne bli en god seier for hjemmelaget etter å ha tatt 3 av 4 poeng i førsteserien. Men motstanderne ga de motstand i andreserien, og før sisteserien var stillingen 4-4. Hjemmelaget vant totalen i sisteserien med 6 poeng, og sikret uavgjort på hjemmebane mot Mascot.

Trondheim – Molde: 7-5: Topp oppgjør mellom gullfavorittene Trondheim og Molde ble spilt på Centrum Bowling. Molde åpnet med styrke og kapret 3 av 4 poeng, før hjemmelaget viste hva de er gode for og vant andre- og tredjeserien 3-1 og sikret seier.

Munken – Trondheim: 3-9: Etter å ha vunnet den første kampen denne runden var det noe tøffere motstand da Trondheim sto for tur. Kampen var avgjort etter 2 serier, og kampens beste spiller ble Trondheims Mathias Reinertsen med 719/3.

Rana – Mascot: 9-3: En kamp som kunne endte 6-6 ble med små marginer en god seier for hjemmelaget Rana. Kampens beste spiller ble Ranas Max Østbergh med 713/3.

Macron Ligaen Damer

Som tidligere nevnt så ble det ingen runde for gruppe 1, mens lagene i gruppen 2 møttes til kamper hos Bowlingsenteret Kongsvinger på Kongsvinger.

Dette er første runde for denne gruppen, så å kunne peke ut noen favoritter er noe tidlig. Men noen av lagene kan legge grunnlaget for en god sjanse til å bli seriemestre.

Slik gikk kampene:

Frogner 2/Jarlsberg – Trondheim 2: 8-4: Mikslaget til Frogner og Jarlsberg hadde kontroll på denne kampen, som startet med 2-1 i både første- og andreserien. Kampen ble avgjort i tredjeserien når Frogner 2/Jarlsberg vant 3-0, og kampen endte 8-4.

Glåmdal/Solør 2 – Molde: 2-10: Molde topper tabellen etter denne runden, og kampen mot mikslaget Glåmdal/Solør 2 ble en overlegen seier for Molde-damene. Kampen var avgjort etter tredjeserien, og kampens beste spiller ble Tara Kristin Wisth Follum fra Molde med 809/4.

Molde – Frogner 2/Jarlsberg: 11-1: Her fortsetter Molde seiersrekken og vinner sin andre kamp, denne gangen mot mikslaget Frogner 2/Jarlsberg. Molde vant 3-0 i de tre første seriene, og tapte kun ett poeng til bortelaget Frogner 2/Jarlsberg i siste serien.

Trondheim 2- Glåmdal/Solør 2: 8-4: Etter tapet i den første kampen ble det en seier for andrelaget til Trondheim. Det var ett av banepoengene som var nærme å gå til Glåmdal/Solør 2, men Trondheim 2 vant det med 8 poeng.

Glåmdal/Solør 2 – Frogner 2/Jarlsberg: 4-8: En tung start for Glåmdal/Solør 2 når de i den siste kampen går på nok et tap, denne gangen for Frogner 2/Jarlsberg. Her kunne Glåmdal/Solør 2 vunnet noen banepoeng, men det var også flere steder Frogner 2/Jarlsberg kunne gjort det de også.

Trondheim 2 – Molde: 2-10: Molde avsluttet helgen med sin tredje seier, og som tidligere nevnt topper de tabellen. Kampen var avgjort etter 3 serier, og Trondheim 2 sikret seg 2 banepoeng i fjerdeserien.

Øvrige divisjoner:

Skrevet av: Jørgen Mathiesen