Oppsummering av ligarunde 3 – Landsligaen

Publisert 24.10.2023
Redigert 25.10.2023

Nok en ligarunde er ferdigspilt, og for Macron Ligaen Herrer og Damer + 1. divisjon har det blitt spilt flere kamper denne helgen. Macron Ligaen Damer gruppe 2 hadde ikke ligarunde denne helgen etter endringer i oppsettet, les mer HER.

Macron Ligaen

Arctic Strike tok turen denne runden for å spille mot lagene Molde, Trondheim og Munken. Østlandslagene Glåmdal og Briskebyen tok turen til Bergen for å møte Mascot, mens Munken og Rana dro bort for å møte henholdsvis Molde og Polar Team.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, og mye kan skje når det gjenstår 9 runder. Solør hadde spillefri denne ligarunden, mens flere som kjemper om gull hadde kamper på hjemmebane, der blant regjerende seriemestre Molde og tidligere seriemestre Trondheim.

Slik gikk kampene:

Mascot – Glåmdal: 7-5: Her var det hjemmelaget Mascot som gikk seirende ut av en kamp som kunne gått begge veier. Det var jevnt på flere av baneparene. Kampens beste spiller ble Cornelius Strømmeli Bråthen fra Glåmdal, med scoren 690/3.

Molde – Munken: 10-2: Molde forsetter å prestere på hjemmebane, hvor kampen mot Munken endte med en god seier for Molde. Det var kun duoen Halgeir Ludvigsen og Aleksander Åshovd-Larsen fra Munken som tok banepoeng, og med kun 5 pinner i siste serien.

Polar Team – Rana: 5-6: En jevn kamp mellom de to Nord-Norge lagene i Macron Ligaen. Ett poeng ble nullet, og det var bortelaget Rana som stakk av med seieren på Royal Bowling. Også denne kampen kunne gått begge veier.

Molde – Arctic Strike: 11-0: Regjerende seriemestre Molde viste ingen nåde da Arctic Strike møtte de på Panorama Bowling. Et poeng ble nullet, og resten tok hjemmelaget som vant 11-0. Det var Moldes Kristian Malme som ble kampens beste, med 709/3.

Munken – Arctic Strike: 5-7: Etter helgens tap mot Molde kunne Arctic Strike juble da de slo Munken 5-7. Arctic Strike lå under 5-3 etter at to serier var spilt, og med en sluttspurt i sisteserien var det nok til å vinne kampen.

Mascot – Briskebyen: 3-9: Briskebyen lot ikke seiersjubelen til hjemmelaget Mascot vare lenge. Da Hamarsingene inntok Bergen viste de ingen nåde. Etter å ha vunnet alle 4 poengene i første serien og totalen med over 200 poeng var standarden satt. Men hjemmelaget viste noe motstand i andreserien, og alt ble avgjort i den siste serien.

Trondheim – Arctic Strike: 6-6: De kjemper om gullet, men ble møtt med motstand fra Arctic Strike på hjemmebane. Rundens jevneste kamp som endte med uavgjort mellom Trondheim og Arctic Strike.

Macron Ligaen Damer

Som tidligere nevnt så ble det ingen runde for gruppe 2, mens lagene i gruppen 1 møttes til kamper hos Bowlinghallen Solør AS på Flisa. Kampene endte slik:

Glåmdal/Solør – Haugesund: 7-5: Det var mixlaget mellom Glåmdal og Solør som gikk seirende ut av denne kampen, til tross for å tape alle poengene i fjerdeserien. Glåmdal/Solør hadde vunnet kampen etter 3 serier, men alle poeng er viktig.

Trondheim – Frogner: 6-6: En jevn kampen mellom to gullfavoritter. Frogner åpnet sterkt og vant alle poengene, mens TBK slo tilbake i andreserien med å vinne 2 av 3 poeng. Før sisteserien var stillingen 5-4, og alt ble avgjort i den siste serien.

Frogner – Haugesund: 12-0: Ingunn Farbu var tilbake på laget til Frogner, og viste gamle kunster når hun åpnet kampen med 279. Videre fulgte hun opp med 262 og 231. Det ble tilslutt en overlegen seier for Frogner som vant 12-0 over Haugesund.

Trondheim – Glåmdal/Solør: 5-7: Nok en jevn kamp denne runden, hvor lagene lå likt etter 2 serier spilt. Glåmdal/Solør tok alle poengene i tredjeserier og sikret uavgjort. Det var Liv Inger Maribo Søgård og Grace Kristiansen som sikret seieren med å ta ett poeng i siste serien.

Sølvkula – Haugesund: 2-10: Haugesund snudde etter første kampen og viste gode krefter over Sølvkula. Kampen var avgjort etter 3 serier, og endte 2-10 til Haugesund.

Glåmdal/Solør – Sølvkula: 11-1: Glåmdal/Solør avsluttet ligarunden med sin tredje seier og nå over Sølvkula. Kampen var avgjort etter 3 serier, og det unge talentet Jenny Mathiesen storspilte med 236, 217, 258 og 200. Hun endte på 911/4.

1. Divisjon

Det ble spilt 9 kamper i 1. divisjon, og også her er det for tidlig å kunne si noe om hvordan utfallet blir. Etter hvert som sesongen går vil det trolig peke seg ut noen klare favoritter for opprykk til Macron Ligaen neste sesong. Men så lagt ser det ut som Frogner og Sarpsborg begge ønsker opprykk til Macron Ligaen.

Slik gikk kampene:

Hallingkast – Oslo: 5-7: En jevn kamp som falt i bortelaget Oslo sitt favør som vant totalen i andre serien med 6 poeng. Til tross for jevn kamp storspilte Oslo sin spiller Yu Ishige med 206, 279, 266 og 188. Totalt fikk han 939/4.

Stord – Cross: 4-8: Det ble en jevn kamp her også som ble spilt på Bowl it. Flere av banepoengene ble vunnet med heholdvis 4, 5, 6 og 7 poeng. Sindre Eike Karlsen fra Cross ble beste spiller med 898/4.

Sarpsborg – Briskebyen 2: 8-4: Sarpsborg kjemper om opprykk, men etter en trå start mot Briskebyen 2 kunne det så farlig ut denne kampen. Stillingen var 2-4 etter 2 spilte serier, men hjemmelaget hentet seg inn i de siste seriene og vant kampen 8-4.

Åsane – Trondheim 2: 4-8: TBK sitt andrelag sikret uavgjort etter 2 serier og tok ett poeng i tredje og fjerdeserien og sikret en 4-8 seier til TBK. Det var Thomas Hodel-Olsen Ørevik fra Åsane som ble best med 877/4.

Hallingkast – Frogner: 4-8: Oslolaget Frogner dro til Pers Hotell med håp om seier, noe de greide da de slo hjemmelaget 4-8. Det var allikevel hjemmelagets Markus Bjørøen som ble beste spiller med 784/4.

Hallingkast – Briskebyen 2: 7-5: Ingen lett helg for Briskebyen 2 som går på sin andre seirer, denne gang mot Hallingkast. Mens for Hallingkast avslutter helgen med seier etter tap mot Frogner.

Oslo – Frogner: 4-8: Frogner avsluttet helgen med seier mot Oslo på hjemmebane. Det var Olav J. Olsen som storspilte for Frogner med 191, 235, 246 og 246. Han fikk totalt 918/4.

Åsane – Cross: 9-3: En god kamp for hjemmelaget som avsluttet helgen med seier over Cross. Det var Thomas Hodel-Olsen Ørevik som ble beste, med scoren 962/4.

Øvrige divisjoner:

Skrevet av: Jørgen Mathiesen