Oppsummering av ligarunde 2 for Macron Ligaen og 1. divisjon – Landsligaen

Publisert 25.09.2023

Den norske ligaspiller er for fullt i gang, og i helgen ble ligarunde 2 spilte. For øverste divisjon Macron Ligaen Herrer ble hovedvekt av kampene spilt i Trøndelag.

Macron Ligaen

Solør, Glåmdal og Briskebyen tok alle turen denne runden for å spille mot lagene Molde, Trondheim og Munken. Det var duket for flere spennende kamper i Molde og Trondheim, hvor flere gullkandidater møttes tidlig denne sesongen. I Bergen tok hjemmelaget Mascot i mot Arcitc Strike.

Det er fortsatt tidlig i sesongen, og mye kan skje når det gjenstår 10 runder. Flere av gullfavorittene møttes denne helgen, vil utfallet av kampene ha noen betydning for hvem som blir seriemestre?

Slik gikk kampene:

Molde – Glåmdal: 9-3: Hjemmelaget åpnet opp med seier mot Glåmdal i første kampen denne runden. Overlegen i førsteserien, men med noe slit i andreserien skulle det avgjøres i siste serien. Her viste Molde hvem som var hjemmelaget, og vant alle poengene.

Munken – Briskebyen: 9-3: Det ble ingen lett start for Briskebyen da de møtte Munken på Dora 1 Bowling. Hjemme laget viste ingen interesse for å gjøre kampen lett for motstanderne. Det endte til slutt med en sterk seier for Munken, som spilte 3836 mot Briskebyen sine 3459.

Molde – Solør: 5-6: Det ble noe vanskeligere for Molde da Solør sto for tur. Bortelaget fra skogen viste krefter, og tok 3 av 4 poeng i førsteserien. Molde holdt motivasjonen oppe, og en spennende andreserie endte med 2 poeng til Solør, 1 poeng til Molde, mens ett ble nullet. Solungene trengte nå kun ett poeng for å sikre seire, noe de klarte.

Trondheim – Briskebyen: 12-0: Tidligere seriemestre Trondheim parkerte Briskebyen, og serverte de 0 poeng i lørdagens siste kamp. Det nye tilskuddet til TBK, Adrian Kindervaag viste krefter på banen og spilte scoren 726/3. Bortelaget hadde ikke sjanse mot TBK, og dro tomhendt hjem fra Centrum Bowling.

Munken – Solør: 2-10: Østlandslaget Solør har ankommet Trondheim for sin første kamp mot Munken. Etter en god seriestart for Munken, og ubeseiret ble laget fra skogen en tøffere motstand. Solør viste krefter i føretseserien og tok alle poengene. De to neste seriene endte 1 poeng til Munken og 3 til Solør, og dermed en stor seier til bortelaget.

Molde – Briskebyen: 8-3: Hjemmelaget sikret helgens andre seier da hamarlaget Briskebyen sto for tur søndagen. Det ble en foreløpig jevn kamp, selv om mange av baneparene ble vunnet med mye poeng. Molde var overlegen i førsteserien, og tok 3 peong, mens det siste ble nullet. Andreserien ble den jevneste, da hjemmelaget vant banepoeng henholdsvis med 9 og 17 poeng. Briskebyen tok et banepoeng og totalen. I sisteserien var Molde serke, og tok 3 av 4 poeng.

Mascot – Arctic Strike: 8-4: Ingen seier for Nord-Norge laget da de møtte Mascot i Bergen. De dro ikke tomhendt hjem, og tar med seg 4 kamppoeng hjem, men det er hjemmelaget som kan juble over seier. Flere av poengene var jevne, og kunne endt hos motstanderen.

Munken – Glåmdal: 8-4: Glåmdal spiller best totalt og får en høyere score, men de taper kampen. Når vi ser på de forskjellige seriene, så vinner Glåmdal enkelte banepoengene med mye, mens hjemmelaget vinner flere. Førsteserien ender 3-1 til Munken, 2-2 i andreserien og 3-1 i siste, og seier for Munken.

Trondheim – Solør: 8-4: Trondheim og Solør er begge kandidater til å bli seriemestre, og hjemme er Trondheim sterke. De viser hvem som er sjefen, og vinner, men ikke så overlegent som totalen tilsier. Solør gir motstand, og førsteserien ender 2-2, hjemmelaget er sterke i andreserien og den ender 3-1. Det samme gjør sisteserien, og Solør taper sin første kamp denne sesongen. Kun en mann over 700 denne kampen, og det ble Mathias Reinertsen fra Trondheim med 712/3.

Trondheim – Glåmdal: 9-2: Hjemmelaget går ubeseiret ut av runde 2, og avslutter helgen med seier mot Glåmdal. En sterk åpning av Trondheim med 4-0, mens Glåmdal ga motstand i andreserien og den endte 2-2. Med ett poeng nullet gikk resterende til Trondheim.

1. Divisjon

Det ble spilt 9 kamper i 1. divisjon, og også her er det for tidlig å kunne si noe om hvordan utfallet blir. Etter hvert som sesongen går vil det trolig peke seg ut noen klare favoritter for opprykk til Macron Ligaen neste sesong.

Slik gikk kampene:

Cross – Sarpsborg: 2-9: Ingen storspilling av Cross som rykket ned fra daværende X-IDE Ligaen forrige sesong. De går på en smell hjemme å taper 2-9 mot Sarpsborg. Noen av banepoengene var jevne, ellers storspilling av bortelaget som tar med seg 2 poeng fra Stavanger.

Jarlsberg – Briskebyen 2: 9-3: Her viser hjemmelaget hvem som er sjefen, og storspiller på hjemmebane da Briskebyen 2 tar turen til Vallø Bowling. Jarlsbergs Trygve Fredriksen storspiller med scoren 894/4, tett etterfulgt av lagkompiser Stig Øyvind Berge. Briskebyen 2 hadde kun en spiller over par, og det var Per Frode Sterud med 827/4.

Hallingkast – Stord: 10-2: Her var det ingen tvil, og Hallingkast hadde stålkontroll mot Stord på hjemmebane. Kampen var avgjort etter 3 serier, og i fjerde serien røyk nesten alle poengene, men Hallingkast holdt på et banepar med 1 pinne.

Hallingkast – Åsane: 5-7: Det ble noe tøffere kamp for Hallingkast når de møtte Åsane, og her viste motstanderlaget krefter. Det endte med en knapp seier for Åsane 5-7. Bergenseren Thomas Hodel-Olsen Ørevik fra Åsane spilte over par, med scoren 832/4.

Frogner – Stord: 5-7: Ganske to jevne lag som møttes på Lucky Bowl Veitvet, men bortelaget Stord stikker til slutt av med seieren. Bortelagets Torleif Arne Sælen blir kampens beste, med 877/4.

Oslo – Åsane: 4-8: Bortelaget Åsane ble for sterke for Oslo, og det hele var avgjort i tredjeserien. De to første seriene vinner Åsane 0-3, og sikret seg uavgjort. Hjemmelaget tar 2 poeng i de siste seriene, og må trøste seg med 4 kamppoeng. Åsane’s Thomas Hodel-Olsen Ørevik storspilte, og med 300 serie i andreserien endte han på scoren 937/4. Lagkompisen Thomas Talgø Olsen spilte også godt denne kampen, med scoren 928/4. Oslo sin spiller Øyvind Andersen spilte bra, og endte på 923/4.

Trondheim 2 – Sarpsborg: 5-7: En god runde for Sarpsborg som er nyopprykket til 1. divisjon. De tar med seg helgens andre seier da de vinner mot Trondheim 2. Det ble ingen overlegen seier for bortelaget, og Trondheim 2 ga de motstand. Det hele ble avgjort i siste serien, hvor Sarpsborg vant et banepoeng med 2 pinner.

Frogner – Åsane: 8-4: Etter tapet mot Stord viste Frogner hvem som var sjefen i kampen mot Åsane. Hjemmelaget tar styringen og vinner kampen 8-4. Bergenserne som storspilte i forrige kamp spilte bra, men ikke like bra som mot Oslo. Frogner sin Sondre Talgø Olsen storspiller med scoren 920/4.

Oslo – Stord: 7-5: Oslo hever seg også fra forrige kamp, og nekte å gå på 2 tap denne runden. Når de møter Stord vinner de en knapp seier 7-5. Denne kampen kunne gått begge veier, og det er ikke mye poeng som skiller disse to lagene. På totalscoren ble det kun 15 poeng forskjell mellom Oslo og Stord.

Øvrige divisjoner: