MINNEORD OM OLA BJØRTOMT

Publisert 01.03.2023

Lørdag ettermiddag under Norgesmesterskapet for veteraner på Hamar, fikk vi den triste meldingen om at Ola Bjørtomt hadde gått bort.  Han hadde vært syk lenge og kjempet mot sykdommen i flere år, men måtte til slutt gi tapt for kreften.

Ola har vært aktiv i norsk veteranbowling i en årrekke og satt i Forbundsstyret som Visepresident i perioden 1995-1997.  Han har spesielt engasjert seg for veteranene og deres muligheter for å bli med både i liga og å arrangere egne mesterskap.

Det første NM for veteraner ble arrangert på Hamar i 1993, med Ola som primus motor.  Ola hadde et ønske om at alle mesterskapene skulle avholdes på Hamar, men slik ble det ikke.  Imidlertid er  18 av mesterskapene frem til nå blitt arrangert der.

Han har ledet Veteranutvalget fra samme tid og omtrent fram til sin dødsdag.

I 1993 deltok han og 5 andre norske på det andre europamesterskapet for Veteraner som ble arrangert i Nederland.  Dette arrangementet er nå er inne i sitt 30. år. Dette engasjementet medførte turer rundt omkring i hele Europa med stadig flere deltakere fra Norge.  Ola var aktivt med i komiteen for ESBC  frem til koronaen satte en stopper for 2 arrangementer i årene 2020 og 2021.  Da det startet igjen i 2022, var han ikke frisk nok til å kunne være med.

Ola begynte sin aktive karriere i Briskebyen, og han var med da de rykket opp i øverste divisjon første gang. Han gikk over til Bekkelaget i sesongen 95/96 og ble leder i mai 2005.   I tillegg har han også spilt bedriftsbowling på Hamar siden 1986.

Han var systematisk og hadde svært god oversikt både når det gjaldt veterankamper og oppsett for bedrift.

Ola var alltid blid og omgjengelig.  Han var ikke redd for å si sin mening og var godt likt i bowlingmiljøet.

Vi takker Ola for innsatsen og lyser fred over hans minne.