Junior NM er ferdigspilt i Molde

Publisert 09.08.2021
Redigert 21.10.2021

Året NM for juniorer ble arrangert av Molde BK i Panorama Bowling. Litt skuffende deltagelse med kun 31 spillere, men de som var med viste til tider bra spill.

Det var kun med 8 jenter og alle spilte i klassen yngre jenter. Her var det Sanne Ørdal, Oslo Bowlingklubb som startet best med 1072 og Jenny Mathiesen, Solør BK på plassen bak med 1039. På en fin 3. plass etter de første 6 seriene var Madelen Thorsrudhagen Danielsen med 924. Alle 8 jentene gikk videre til nye 6 serier, og da våknet Jenny opp og storspilte til mesterskapets beste 6 serier med gode 1275. Sanne kom ikke i gang med samme spill som i innledende og spilte 990 og falt en plass ned etter 12 spilte serier. Jenny ledet nå med 2314 foran Sanne med 2062.

Hjemmehåpet Madelen spilte 876 og beholdt 3. plassen med 1800. Mia Linnea Waldahl Lillegjære, Orkla BK spilte 887 og jaktet på en topp 3 plassering med 1732.

Etter 12 spilte serier gikk de 6 beste spillerne i hver klasse til finalespill søndag morgen. Jenny fortsatte med å spille best også i finalen, og var aldri truet av de andre jentene. Hun spilte sikkert og godt og ble Norgesmester for 4. gang på rad. Med 913 på sine 5 serier i finalen pluss 150 poeng i bonus spilte hun totalt 3377 og vant med god margin. Sanne beholdt sin 2. plass og spilte nest i finalen med 828 og fikk totalt 2980 inklusive bonus. Det ble en kamp om 3. plassen mellom Mia og Madelen, og her klarte Mia å komme foran Madelen med 8 små poeng. Mia spilte 2553 og Madelen 2545. På 5. plass kom Emilie Marie Aas, Orkla BK med 2484 og 6. plassen gikk til Marte Malm, Munken BK med 2386.

fra venstre til høyre:
6. plass Marte Malm, Munken BK. 5. plass Emilie Marie Aas, Orkla BK. 4. plass Madelen Thorsrudhagen Danielsen, Molde BK. 3.plass Mia Linnea Waldahl Lillegjære, Orkla BK. 2.plass Sanne Ørdal, Oslo BK. 1. plass Jenny Mathiesen, Solør BK

I klassen for yngre gutter var det Marius Olsen, Solør BK som startet best med 1163 foran Mathias Danielsen Otting, Molde BK med 1041. Magnus Haram Mittet, Munken BK var 3. beste etter å ha spilt 987. I denne klassen var det med kun 6 spillere, så alle gikk videre til nye 6 serier. Her spilte Magnus godt og med 1209 og totalt 2196 ledet foran søndagens finale. Også bra spill av Mathias som spilte 1150 og var på 2. plass etter 12 serier med 2191. Ingen flyt i spillet til Marius som nå spilte 1009 og falt ned til en 3. plass med 2172. Alt lå til rette for en spennende finale med kun 24 poeng mellom de 3 beste. Så kom det Åsane spillere på de 2 neste plassene. Emilian med 1850 og Oddne med 1590. Vigfus fra Molde BK var nummer 6 med 1382.

Mange spente foreldre foran finalen i denne klassen, og hjemmehåpet Mathias startet finalen med gode 246 som gjorde at han tok ledelsen fra start. Han så seg aldri tilbake og spilte 966 pluss 150 poeng i bonus og fikk poengsummen 3307. Magnus spilte 831 pluss 120 og ble nummer 2 med 3147. Marius ble nummer 3 med 3115. Så ble Emilian Revheim Haugland, Åsane BK nummer 4 med 2593, Oddne Nese, Åsane BK nummer 5 med 2172 og Vigfus Alexander Robertsson, Molde BK nummer 6 med 1995.

6. plass Vigfus Alexander Robertsson, Molde BK. 5. plass Oddne Nese, Åsane BK. 4. plass Emilian Revheim Haugland, Åsane BK. 3. plass Marius Olsen, Solør BK. 2. plass Magnus Haram Mittet, Munken BK. 1. plass Mathias Danielsen Otting, Molde BK.

I klassen for eldre gutter deltok 17 spillere, og her var det kamp om topp 6 plassering fra 1. serie. Etter de 6 første seriene ledet Henrik Nordang Larsen, Sarpsborg BK med 1146, kun 6 poeng foran Gaute Skar-Hovde, Molde BK med 1140. Joachim Herigstad Hinne, Oslo Bowlingklubb 3. best med 1127 og Sander Kastås-Lindstad, Munken BK på plassen bak med 1123. Halvar Hagen Nilsen, Blue Strike BK lå på en 5. plass med 1090 og Andreas Engan Aas, Orkla BK nummer 6 med 1076.

På de neste 6 seriene var det Sander som spilte best med 1150 og ledet etter 12 serier med 2274. Ingen stor ledelse da Gaute Skar-Hovde spilte 1118 og hadde 2258 på 2. plass. Joachim fortsatt nummer 3 med 2238 etter å ha spilt 1111. Andreas spilte seg opp til 4. plass med 1149 og totalt 2225.  Gaute Øye Meltveit, Kvam BK spilte seg inn i finalespillet med 1161 til poengsummen 2190 og siste finaleplass gikk til Halvar med 2166 etter 1076 nå.

I finalen ble det mange spennende kamper som gjorde at topp 3 hele tiden forandret seg. Foran siste serien var det ikke mange poengene som skilte spillerne. Det ble til slutt det store hjemmehåpet Gaute Skar-Hovde som vant. Han spilte 898 pluss 90 poeng i bonus som ble 3246 totalt. Så spilte Gaute Øye Meltveit seg opp på 2. plass med 933 og med 90 poeng i bonus ble det 3213. Halvar spilte seg opp til 3. plass med 946 pluss 90 poeng i bonus og endte på 3202. Andreas ble nummer 4 med 3193, Sander nummer 5 med 3191 og Joachim nummer 6 med 3073.

6.plass Joachim Herigstad Hinna, Oslo BK. 5. plass Sander Kastås-Lindstad, Munken BK. 4. plass Andreas Engen Aas, Orkla BK.
3. plass Halvar Hagen-Nilsen, Blue Strike. 2. plass Gaute Øye Melstveit, Kvam BK. 1. plass Gaute Skar-Hovde, Molde BK

I double var det Marius Olsen og Henrik Svartholt, Solør BK som vant med 2200 kun ett poeng foran Sanne Ørdal og Jochim, Oslo Bowlingklubb med 2199. 3. plassen gikk til Anders Johansen og Sander Kastås-Lindstad, Munken BK med 2182. Her var Gaute og Mathias fra Molde BK kun ett poeng fra bronsemedaljene.

Kun et doublelag i jenteklassen og det var Ingvild Engan Aas og Mia Linnea Waldahl Lillegjære. De spilte 1669.

Stor takk til Molde BK og Panorama Bowling for god gjennomføring av mesterskapet. De hadde også smitteprotokollen på plass.

NBF gratulerer alle medaljevinnere og norgesmestere.