Innledende spill i Singel øvelsen er ferdig for EM 2022

Publisert 03.06.2022

Mesterskapet fortsetter på dag 2, og i dag fikk de siste 4 spillerne fra Norge prøvd seg på singel øvelsen. Adrian Kindervaag og Christer Aker var i gang allerede kl. 10 i dag, og seinere på dagen fikk Tore Torgersen og Kenneth Hermansen spille sin pulje kl. 14:45. Cutten for å komme med videre i singel øvelsen ble til slutt på 1403/6. Alexander Beck og Georg Skryten spilte i går, det kan du lese om her.

Ulf er overbevist om at det blir mye bedre spill gjennom mesterskapet, og de har lagt gode slagplaner for å kunne slå denne type profilen på. Mye lærdom både i dag og i går, en oppgang i resultater fra i går og ting ser lysere ut for Norge på dette mesterskapet.

 

Pulje 2 – Adrian Kindervaag og Christer Aker

Adrian og Christer var først i gang i dag, og som dere ser på resultatene under, så gikk det litt i bølger for begge to. Christer slet litt i starten med litt nerver, men det klarte de og fikse litt opp i etter hvert som spillet fortsatte. Siste serien hans ble han litt mer straffet enn han fortjente i forhold til innsatsen, men mange treff som ble en vanskelig splitt istedenfor 9. Adrian hadde det litt verre i midten av spillet, ettersom det var bare annenhver bane som de fant ut av. Ene baneparet var det venstre bane som var vanskelig å finne ut av, og neste baneparet var det høyre som var vanskelig, og da er det vanskelig å bygge opp gode poengsummer. Christer endte opp på en 61. plass i singel øvelsen, med Adrian rett bak på 68. plass

Her kan du se ett 3 min video klipp fra oppvarmingen, filmet av Ulf Hämnäs.


Resultatliste fra «Singles Squad 2» fra Bowlingresults.info

 

Pulje 3 – Tore Torgersen og Kenneth Hermansen

Til slutt var det Tore Torgersen og Kenneth Hermansen som fikk muligheter til å prøve å spille seg inn til semi-finale i singel øvelsen. Tore hadde ett jevnt og bra spill gjennom sine 6 serier, og Kenneth hadde ett litt mer svingene resultat med sin beste serie på 247, fulgt av en serie på 158. Banene endrer seg som sagt på en annen måte, som gjør det vanskeligere og finne ut av hvordan du skal håndtere det. Tore endte opp som beste spilleren fra Norge i denne delen av mesterskapet, med en 35. plass ut av de 146 deltagerne som stiller på mesterskapet. Kenneth ligger litt lengre bak på 53. plass, men det er fortsatt ett godt resultat, ettersom de spiller mot de beste spillerne i hele Europa.

 


Resultatliste fra «Singles Squad 3» fra Bowlingresults.info

 

Planen videre, hva som må gjøres

Dette er en profil de må tenke og spille litt annerledes enn det spillerne er vandt til hjemme i Norge. Blanding av to forskjellige oljetyper, Kegel Ice som er den glatteste og Kegel Terrain som er en av de groveste og mer spesielle oljetypene, gjør at det er ikke lett å vite helt hva du kommer til. Men nå som spillerne har fått kjenne på hvordan ting endrer seg, har de lagt en god plan sammen med trenerne Ulf Hämnäs og Leif Espen Skjegstad om hvordan de skal spille videre.

 

Hovedproblemet de har møtt på nå, er at etter hvert som oljen blir dratt og endret på, så stikker kulen av mye tidligere enn vanlig. Dette gjør at de må dra enda lengre inn i banen, og/eller dra på med ekstra fart. Det er også viktig for de å bytte tidligere over til blanke kuler, for på en sånn profil så tar kulene tak i banen, nesten uavhengig av hvor raskt du kaster den. Vi hjemme i Norge er vandt til at hvis du først har litt for høy fart, så får kulen ikke tid å ta tak i banen. Det problemet har de da ikke her. Planen framover er å ikke være så «pysete» og redd for å holde høy hastighet, selv når oljen er blitt dratt fram.

Ulf er veldig optimistisk på resten av mesterskapet, de har lært mye nytt de tar i bruk videre. Det er mulig å ha høyt spill, som Markus Jansson viste i dagens pulje, men det er litt smårusk som må vekk for å få til de høye seriene. Selv om det er totalt 200 pinner fra beste norsk spiller til førsteplass, så er det ikke alt for mye som skal gjøres for å nå toppen. Spillerne lærer seg også bedre hvordan topografien i hallen er, noe som de finske spillerne vet best fra før av, som gjør at det er enklere å være forberedte på hva de møter på neste bane.

Leif er også en veldig stor hjelp på mesterskapet, for han er veldig god på det å «scoute» banene som spillerne skal over til. Han følger med på hvilket kulevalg spillerne tar, hvordan de spiller på de forskjellige banene og hvilken justeringer de gjør. Det er også lagt ut ett eget topografi dokument på banene de spiller på, som trenerne og spillerne bruker aktivt gjennom mesterskapet.

 

Mesterskapet fortsetter i morgen

Totalt sett ligger Norge på en 11. plass på snitt etter første øvelse, og de mener de klarer å flytte seg noen hakk opp etter neste øvelse. Noen av spillerne er litt skuffet over eget resultat, men det er ikke lett og få det til med gang på sånne vanskelige forhold. Statistikken finnes på menyen på denne siden.

De holder på samme oppsette i forholdt til hvem som spiller i Dobbel øvelse. Alexander Beck og Georg Skryten begynner kl. 10 på lørdag, med Adrian Kindervaag og Christer Aker rett etter de er ferdig, og Tore Torgersen og Kenneth Hermansen som spiller på søndag kl. 10.

Live stream kan finnes på «Suomen Keilailuliitto» aka «Finnish Bowling Federation» sin youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UC5V9RbSs4PkuBgnARoiVBuQ

Live score finner du her: https://onlinescoring.meriq.com/scoring.asp?alley=110

 

Skrevet av Martin Træen Remen