Første pulje for Singel spill er ferdig for EM 2022

Publisert 02.06.2022

Mesterskapet har offisielt begynt, og de første som var ute på oljeprofilen var Alexander Beck og Georg Skryten som spilte i pulje 1 for singel spill.

Det er ikke noe enkelt forhold, med mye svingninger i resultatene og en oljeprofil som endrer seg på helt nye måter. Både Alexander og Georg hadde en god førsteserie, med 222 og 204, men så ble det vanskeligere og vanskeligere å finne gode linjer til lommen som også ga uttelling. De var med på fellestreningen i går, men i dag ble profilen ble brutt ned på en helt annen måte enn det de hadde lært fra prøvespillet, som også gjorde det vanskelig og holde fokus.

Georg Skryten

 

Georg begynte å slite litt i starten, men han fant ut av det i 5. serier med 237, og 203 rett etter. Han var fornøyd med justeringen han gjort når han fikk spille litt lengre inn i banen, og han håper og få fortsette på samme måte når han skal spille videre i Dobbel spillet. Han ligger for øyeblikket på 28. plass med 1148/6.

 

 

 

Alexander Beck

Alexander hadde god reaksjon i kulen fra starten av, og begynte sterkt med en serie på 222. Han hadde det litt verre etter midten av 2. serie ettersom den reaksjonen han hadde i starten forsvant når profilen ble endret på, og han slet med å finne en god løsning på det problemet. Husk at dette er en profil som bruker to forskjellige typer oljer, som gjør dette til en type profil vi i Norge har svært lite mulighet til å trene og spille på, og med kun 4 personer som er med videre, så gjør det mye med psyken din gjennom puljen.

 

 

 

Ulf Hämnäs

Ulf Hämnäs er med som trener på mesterskapet, og sa at det var en god del fokus på det mentale presset gjennom spillingen. Hvis du først møter på en vanskelig profil, så må du prøve deg fram på forskjellige måter for å finne ut av en grei løsning, men det er ikke alltid det er nok med ett kulebytte eller linjejustering. Alexander slet med å få nok kulereaksjon, og da er det fort du må over på å endre på teknikken. Problemet med å gå den veien, er at du kan miste selvtilliten du har på ditt eget kast hvis du ikke finner løsningen. Og med lite selvtillit på kastet ditt på en vanskelig profil med kuler som ikke helt passer forholdet, så forsvinner fort den mentale biten som er så viktig i bowling, og da er det fort gjort at det går utover resultatet, og ikke minst spare kastene.

 

Spillerne gjorde en god innsats, og sier de er klar for å fortsette og yte sitt beste gjennom mesterskapet i dobbel og team delen, men det er dessverre kun 4 personer som er med videre fra singel spillet til semi-finalen, og nå ligger cutten på 1298/6. Georg skal prøve å fortsette på måten han avsluttet spillet i dag på, men med noen småjustering, og Alexander sa han måtte prøve seg med litt flere justeringer for å finne en måte der han kan spille på som gir resultater og som gjør det enklere og justere etter hvert som profilen brytes ned.

 


Resultatliste fra «Singles Squad 1» fra Bowlingresults.info

 

I morgen (fredag 02.06) kl. 10 norsk tid, skal neste pulje spille, og i den har vi Adrian Kindervaag og Christer Aker. Etter de er ferdigspilt, begynner den siste singel puljen rundt kl. 14 med årets og fjorårets norgesmestre, Kenneth Hermansen og Tore Torgersen. Hvis noen av spillerne våres klarer å kvalifisere seg til videre spille i singel klassen, så spiller de semi-finalen på søndag kl. 15.

Live stream kan finnes på «Suomen Keilailuliitto» aka «Finnish Bowling Federation» sin youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UC5V9RbSs4PkuBgnARoiVBuQ

Og live score finner du her: https://onlinescoring.meriq.com/scoring.asp?alley=110&showdate=5213

 

Skrevet av Martin Træen Remen