Gullkampen i gang i Eliteserien for Herrer – Landsligaen

Publisert 13.04.2024

Forrige helg ble ligarunde 10 spilt i Eliteserien for Herrer, og kampen om seriegullet tilspisser seg, når det gjenstår 2 ligarunder av sesongen. 

Rana tok turen både til Bergen for å møte Mascot og til Tromsø for å møte Arctic Strike. Molde tok også turen til Tromsø for å møte Arctic Strike, men møtte på flytrøbbel når de skulle spille mot Mascot. Kampen er utsatt inntil videre. Glåmdal og Briskebyen tok turen til Flisa for å møte Solør, mens Munken møtte Trondheim.

Etter å ha ligget på topp hele 2024 falt Trondheim fra toppen etter denne runden, med ny ledelse av Solør. Kampen om seriegullet er dermed for fullt i gang før de siste 2 ligarundene. Solør som nå topper tabellen i Eliteserien har 26 kampoeng og 123 banepoeng på 15 kamper. På andreplass finner vi Trondheim med 25 kamppoeng og 128 banepoeng på 16 kamper. På tredjeplassen finner vi Molde med 19 kamppoeng og 118 banepoeng på 16 kamper.   

Slik ser tabellen ut:

Slik gikk kampene:

Mascot – Rana: 7-5: Kampen åpnet forholdsvis likt med 2-2, og i andreserien ble det veldig jevnt mellom lagene. Hjemmelaget hadde lykken med seg og sikret 3-1 med bare 3 poeng på ene baneparet. Inn i sisteserien ledet Mascot 5-3. Med deling av poengene i sisteserien endte kampen 7-5 til Mascot. Kampens beste spiller ble Max Østbergh fra Rana med 720/3.

Arctic Strike – Molde: 9-3: Regjerende seriemestre Molde har ikke samme flyten denne sesongen, og med tap mot Arctic Strike denne runden blir det ingen gjentakelse fra fjor sesongen. Kampen åpnes jevnt med 2-2 i førsteserien, men Arctic Strike våkner i andreserien og vinner 4-0. I sisteserien er hjemmelaget sterkt og med 3-1 vinner Arctic Strike kampen komfortabelt. Kampens beste spiller ble Emil August Danielsen fra Arctic Strike, med 717/3.

Mascot – Molde: Kampen ble utsatt grunnet kansellering av fly til Bergen. Ny dato ikke avklart enda.

Solør – Glåmdal: 11-1: Dette var en viktig kamp for Solør i deres kamp om seriegullet. Hjemmelaget åpnet sterkt med å ta alle poengene, 4-0. I andreserien er Solør sterke, men taper ett poeng med 10 pinner, og etter 2 serier er stillingen 7-1. Med en sterk avslutning på 1404/6 tar hjemmelaget alle poengene i sisteserien og vinner kampen. Kampens beste spiller ble Jonas Dammen fra Solør med 747/3.

Trondheim – Munken: 11-1: En viktig seier for Trondheim i deres kamp om seriegullet. Trondheim åpnet kampen veldig sterkt og tok alle poengene i de 2 første seriene. Før den siste serien var stillingen 8-0 til Trondheim, og med 3-1 i sisteserien vant Trondheim kampen 11-1. Kampens beste spiller ble Magnus Haram Mittet med 715/3.

Arctic Strike – Rana: 7-5: Det ble en god ligahelg for Arctic Strike som vinner sin andre kamp denne runden. Hjemmelaget åpnet sterkt med 4-0 i førsteserien, etterfulgt av 2-2 og kampen avsluttes med 1-3. Arctic Strike vinner tross kollaps i sisteserien. Kampens beste spiller ble Max Østbergh fra Rana med 682/3.

Solør – Briskebyen: 8-4: Solør vinner sin andre kamp denne runden, og sikrer seg 2 viktig poeng. Solør åpnet godt i førsteserien med 3-1, og taper med kun 3 poeng på det ene baneparet. I andreserien slår Briskebyen til og sikrer seg 2-2 med kun 6 poeng på totalen. Dermed er stillingen 6-6 inn i sisteserien. Her viser Solør styrke og vinner 4-0, og kampen 8-4. Kampens beste spiller ble Alexander Beck fra Solør med 699/3.

Mer resultater HER.

Øvrige divisjoner: