Gull til Europamester Jenny Mathiesen i Masters-øvelsen!

Publisert 10.09.2022

Skrevet av Martin Træen Remen

Slutten på europamesterskapet for junior er her, med Jenny Mathiesen som stikker av med hele 4 medaljer hjem til Norge! I dag fikk hun en Gull medalje i Masters-øvelsen, og i går fikk hun Sølv for All-events og Bronse i Singel øvelsen, og tidligere i uken vant jentelaget bronse i Team øvelsen. Det vil da si at hun fikk 4 av 5 mulige medaljer i mesterskapet, der den eneste hun dessverre ikke fikk med seg var i dobbel øvelsen der de kun manglet 65 pinner for å bli med videre til videre spill.

I år hadde vi to norske spillere som ble videre til masters-finale, Sander i Gutte-klassen, og Jenny i Jente-klassen. For å kvalifisere seg for å spille i Masters-øvelsen, så må man gjøre det bra i de andre øvelsene, nemlig Dobbel, Team og Singel. I hver øvelse blir det spilt 6 serier, og etter alle øvelsene er ferdigspilt, blir de 18 seriene lagt sammen for å se hvem som er med videre til Masters-øvelsen.

Spillerne som ligger på 1 til 3 plass sammenlagt etter de 3 hovedøvelsene er unnagjort, vinner også medalje i «All-Event,» sånn som Jenny vant i går.

Lengre nede står det også om Sander Kastås-Lindstad som også kom med videre til Masters-øvelsen

Masters-øvelsen for Jenny Mathiesen

Jenny kvalifiserte seg inn til Masters-øvelsen med god margin, og med en plassering på topp 8, så slipper hun første steget i øvelsen.

Det var to andre norske jenter som var utrolig nærme for å bli med videre til Masters-øvelsen, nemling Sanne Ørdal og Madelen Thorsrudhagen Danielsen. De lå under 50 pinner unna å komme seg videre, men jeg synes det var viktig å få de med på resultat blokken under!

PS: Madelen er også er den yngste spilleren fra Norge i dette mesterskapet, og dette er det første mesterskapet hun spiller med Norge på ryggen, så det fortjener litt ekstra ros synes jeg!

2. steg

Jenny går direkte til 2. steget av 5 steg i Masters-øvelsen, og i dette steget møter hun Lucie Hrazdírová fra Tsjekkia.

Jenny Mathiesen Norway 201 189
Lucie Hrazdírová Czech Republic 189 174

Nærme resultater, og det er ikke mer enn to spares eller en strike rekke som avgjør om man vinner kampen eller ikke. Men Jenny slo Lucie og er dermed med videre til 3. steget.

3. steg

I 3. steget møter hun svenske Nicole Layrisse fra Sverige. Her begynner det ganske jevnt, men Jenny stikker fra Nicole i andre serien, og vinner da dette steget.

Jenny Mathiesen Norway 219 223
Nicole Layrisse Sweden 190 159

Hun går da videre til 4. steget som er det nest siste steget, som også kalles for Semi-finalen! Hun er da garantert en medalje, men hvilken?

4. steg – Semi-finalen

I dette steget møter hun på enda en spiller fra Skandinavia, nemlig Pinja Laukkanen fra Finland. Her skal det da avgjøres hvem som er med videre til finalen, og hvem som drar hjem med en bronse medalje.

Jenny Mathiesen Norway 216 188
Pinja Laukkanen Finland 191 176

Hun gjør enda en fenomenal presentasjon her, og kvalifiserer seg dermed til det siste finalespillet for Europamesterskapet for Juniorer!

5. Steg – Finalen

Dere har allerede fått med dere at Jenny vant, men har du sett denne presentasjonen av både bowling ferdigheter og kontroll på det mentale presset man har fra å spille i den største finalen på ett Europamesterskap?

Her møtte hun enda en spiller fra Tsjekkia, Eliška Krummerová. Her ble ingenting avgjort før i de siste 2 rutene i siste serien, og det var spennende å følge med på å høre den gode entusiasmen til seerne i hallen. Trykk her for å se live-streamen fra siste serien

Jenny Mathiesen Norway 216 243
Eliška Krummerová Czech Republic 181 220

Dette gjør at Jenny Mathiesen blir:

JUNIOR EUROPAMESTER i Jenteklassen!

Masters-øvelsen for Sander Kastås-Lindstad

Sander spilte seg inn til Masters-øvelsen med hele 206,6 i snitt gjennom de 18 seriene som ble spilt. Her ble han plassert på en 15. plass som gjør at han begynner første steget i Masters-øvelsen kl. 9:00 tidlig på søndag.

Under ser du resultatene fra 1-31 plass. Det var kun 24 personer som gikk videre til å spille Masters-øvelsen, og vi hadde nesten en spiller som også kom videre, nemlig Gaute Øye Melstveit.