FS-Nytt – Ungbowling og rekruttering

Publisert 11.11.2023

FS-Nytt fra FS-medlem Jørgen Mathiesen: Ansvarsområdene Ungbowling og Rekruttering.

UNGDOMSLIGAEN ER I GANG

Vi har endelig fått på plass en nasjonal Ungdomsliga, som var et prøveprosjekt på slutten av forrige sesong. Det er totalt 14 lag som er påmeldt, fordelt på 2 divisjoner. Jobben som Ungbowling (Ungdomsutvalget) har med ligaen er vedlikehold gjennom å legge inn resultatene, bistå lag og klubber med spørsmål og eventuelle problemer. Det jeg syntes er gøy med at vi nå har et nasjonalt tilbud for ungdom er å se så mange nye navn. Det finnes masse potensial ute i klubbene når det kommer til rekruttering, og det gledes over at flere spiller i Ungdomsligaen.

Neste sesong håper jeg at enda flere lag blir med på Ungdomsligaen og da vil også sesongene fordeles bassert på resultat. Det var ikke mulig for denne sesongen, men når vi får litt mer data vil vi ha den muligheten.

SYNLIGHET I SOSIALE MEDIER

Et annet viktig området som jeg jobber en del med er hvordan bowling kan syntes i Sosiale Medier (SoMe), og da spesielt via Ungbowling. Vi har opprettet flere ulike plattformer som Facebook, Instagram og Tiktok. Dette er gjort for å fremme idretten vår, og mulig rekruttere nye inn til idretten.

I skrivende stund har Ungbowling følgende følgere/likerklikk på sine plattformer: Facebook (665), Instagram (279) og TikTok (1692).

Et av de problemene vi har møtt på er mangelen på innhold å legge ut, og at det går veldig mye i det samme. Vi har spurt om folk kan sende inn slik at vi kan legge ut via Ungbowling sine plattformer, men får svært lite inn. Mye av innholdet har jeg selv fikset, og da blir innholdet i innleggene veldig preget av hvor jeg er og hva jeg er med på. Ungbowling har som mål å synliggjøre alle deler av bowlingen, og fra flere deler av landet. Det krever at klubbene eller enkeltpersoner sender innhold til Ungbowling, slik at vi kan videreformidle at det skjer noe ute i klubbene.

FORDELING AV KRETSER OG KLUBBER

Jeg kommer til å innlede et nytt prosjekt i Ungbowling på det neste møte senere i november. Her vil alle medlemmen av Ungbowling få tildelt kretser og klubber de skal være kontaktperson for. Alle vil få i oppgave å introdusere seg for kretsene og klubbene, og opprettholde jevnlig kontakt med disse.

Vi skal fremme hvilke muligheter Ungbowling gir, og formidler verktøyene som Ungbowling har til rekruttering og trening. Vi skal oppfordre klubber til å starte med rekruttering, og bistå de i prosessen. Gjennom prosjektet vil Ungbowling jobbe nærmere med klubbene og kretsene. Det vil gi klubbene og kretsene en person i Ungbowling å forholde seg til og kontakte om de har spørsmål eller trenger hjelp med noe.

Kontaktinfo til FS-medlem Jørgen Mathiesen:

E-post: jorgenmathiesen00@gmail.com

Tlf. 991 18 038

Lurer du på hvem som sitter i Forbundsstyret (FS), og hvilke ansvarsområder de har kan du sjekke det HER.