Frogner er Seriemestre i Eliteserien for damer

Publisert 13.05.2024

I starten av mai ble den siste ligarunden spilt i Eliteserien for Herrer, hvor Solør allerede hadde vunnet Eliteserien. Samtidig ble sluttspillet for Eliteserien for Damer spilt i Trondheim, hvor Frogner stakk av med seieren og kårets til Seriemestre i Eliteserien for Damer. 

Dermed er Landsligaen for sesongen 2023/2024 ferdigspilt, og flere av lagene gjør seg klare til kvalik-spill, rykke opp i en høyere divisjon eller rykke ned.

Damer

Eliteserien for damer var delt inn i 2 grupper, hvor gruppe 1 bestå av 5 lag og gruppe 2 besto av 4 lag. Disse spilte kamper mot hverandre i 3 runder, og de 2 beste lagene fra hver gruppe gikk videre til sluttspillet. For denne sesongen gikk sluttspillet i Trondheim på Dora 1 Bowling & Biljard. Slik ble tabellen i hver av gruppene:

Gruppe 1:

Gruppe 2:

Sluttspillet

Det var Frogner og Trondheim som gikk videre til sluttspillet fra gruppe 1 og Molde og Frogner 2/Jarlsberg fra gruppe 2. Her møttes alle lag over 1 kamp slik kampene hadde blitt spilte tidligere i sesongen.

Etter at alle kampene hadde blitt spilt var det klart at Frogner som hadde vunnet alle 3 kampene vinner sluttspillet og kåres til Seriemestre i Eliteserien Damer. På en 2. plass finner vi Frogner 2/Jarslberg som vant 2 og tapte 1 kamp, mens 3. plassen gikk til Trondheim som vant 1 og tapte 2 kamper. Sjekk kampene HER.

Herrer

For herrene så var alt avgjort for hvem som ble seriemestre før den siste ligarunden, og Solør vant Eliteserien for Herrer med 31 kamppoeng og 147 banepoeng. Trondheim sikret 2. plassen med 25 kamppoeng og 136 banepoeng, mens det var tilslutt Molde som endte på 3. plassen med 21 poeng og 126 banepoeng.

På den andre siden av tabellen finner vi Rana og Polar Team som rykker ned fra Eliteserien til 1. divisjon, men det er Sarpsborg og Cross som rykker opp til Eliteseiren neste sesong.

Mer resultater HER.

Øvrige divisjoner: