ECC 2022 begynner nå på mandag. Her møter Norgesmestrene mestre fra andre land.

Publisert 22.10.2022

ECC 2022, European Championship of Champions, begynner nå på mandag, og her skal våre Norgesmestre, Jenny Mathiesen og Kenneth Hermansen møte andre landsmestre fra hele Europa.

Skrevet av Martin Træen Remen

 

Les innlegget fra Norgesmesterskapet 2022 her

 

Ulf Hämnäs er med som trener for Jenny og Kenneth, og sier at han har god tro for i år og. I fjorårets utgave av ECC, fikk Glenn Morten Pedersen en bronse medalje i herreklassen, med Andrea E Hansen som fikk en 5. plass på kvinne siden. Jonas Dammen var også med i fjor, og fikk en 9 plass i herreklassen. I 2019 klarte Glenn Morten Pedersen en gull medalje, så Norge pleier å ligge høyt plassert på sånne turneringer!

I fjor hadde alle i topp 8 Purple Hammer som sitt kulevalg, og uten den uretankulen så hadde ikke spillerne sjanse. Man vet jo ikke hvordan ting utvikler seg i år, hvilken profil som blir lagt og hvor mye profilen endrer seg i hallen, men Ulf har troen på de at de norske spillerne finner ut av det.

 

Innledende spill starter på onsdag

Begge spillerne våre, Jenny Mathiesen og Kenneth Hermansen, er gode på å fylle ruter, så det er ikke noe fare for at de ligger nederst på tabellen. Man klarer alltid å finne en linje med noen strikes, men spørsmålet er hva som skjer hvis det ikke blir strikes. Blir det vanskelige splitter som er umulige å ta, eller blir det enkelt kjegler som redder inn serien? Man vet aldri hva man må spille for å bli med videre, så hver poeng teller.

Motstanderne er gode individuelt sett, og med mange serier som skal spilles, så må man ligge på topp hver serie. Hver spiller skal spille totalt 16 serier som innledende spill, delt opp i 2 puljer. Jenny begynner med sine første 8 serier klokken 10:00 på onsdag, og spiller sine siste 8 dagen etterpå klokken 14:30. Det er ikke sikkert om Kenneth spiller i gruppe A eller B for herrene, men det blir lagt ut når vi får vite det.

 

I innledende puljer må man være på topp 16 for å bli med videre. Hvis man blir med videre, spiller de 8 serier til for å finne de beste 8. Når de beste 8 skal spille, så blandes klassene, som vil si at både damene og herrene skal spille samtidig, og på de samme banene. Her må man da tenke litt annerledes, ettersom damer og herrer spiller som regel på helt forskjellige linjer, og er man ikke obs på det så kan man gå rett på trynet resultatmessig.

Før poengene teller

Jenny, Kenneth og Ulf lander i Wien tidlig mandag, og skal så kjøres videre til Olomouc av arrangørene som ligger 3 timer unna. På mandag har de en uoffisiell trening som IKKE spilles på profilen som skal brukes på mesterskapet, men er mer der for å gjøre seg vandt til friksjonen på banen, ansatsen og få ett lite innblikk i hvordan det er å spille i hallen. Profilen blir offentliggjort klokken 09:00 dagen etter, og da kan spillerne prøve seg på profilen til sine oppsatte treningspuljer.

Deretter begynner Jenny sine første 8 serier på onsdag, og Kenneth sine første 8 enten på onsdag eller torsdag ut fra hvilken gruppe han blir plassert i.

 

Følg med her!

 

 

Siden du har lest så langt, så får du en liten fun info! Kjeglene som brukes i hallen under dette mesterskapet, kan ikke ha vært spilt mer enn 300 serier på, så alle kjeglene til dette mesterskapet er helt nye!