Norgesmesterskapet 2021/2022 er ferdig!

Publisert 15.05.2022

Og med det var årets norgesmesterskap ferdig. Vi har to helt nye vinnere, så da har vi også en ridder-seremoni!

Årets Norgesmestre

På damesiden var det juniorspiller Jenny Mathiesen som spilte seg til førsteplassen, og var den store favoritten gjennom hele mesterskapet. Inn i finalen hadde hun ett forsprang på litt under 200, men klarte å øke det til 250 pinner gjennom finalen. Det var også flere ganger i selve finalen at det var flere pinner mellom første og andre plass, enn det var mellom andre og 8. plass, og det sier litt over hvor godt hun har spilt gjennom mesterskapet.

På herreside var det Kenneth Hermansen som ble vinner og fikk med seg gullet. Samme som Jenny, så hadde han også spilt bra gjennom hele mesterskapet, og han hadde også en god ledelse før finale. Gjennom finalen ble det mellomrommet gjort mindre og mindre, men han spilte jevnt og godt gjennom hele finalen med den laveste serien på 181 ut av de 11 spilt i Round Robin finalen. Han fikk seieren med en ledelse på 76 poeng.

Øvrig spill

Norgesmesterne er blitt kåret, men det var fortsatt mye godt spill fra andre spillere.

I finalen for herreklassen, var det sølv-vinneren Runar Granum fra Briskebyen BK, som spilte best med ett snitt på 211,5, med beste serien på 269, og vant også 8 av de 11 kampene som ble spilt i Round Robin finalen. Han klarte da og gå forbi Tore Torgersen fra Trondheim BK, og slo han ned på en bronse plass.

I dameklassen var det mye spennende spill gjennom hele finalen, der det var aldri sikkert hvem som skulle ta sølv eller bronse medaljen. Den som klarte å få seg opp på en sølv plass denne gangen var Andrea Eliassen Hansen fra Arctic Strike, som klarte og holde seg på andreplass fra semi finalen. Jeanett Haavelmoen Johansen var dame spilleren som klarte å få seg selv opp til en tredje plass. Etter semi-finalen lå hun på en 6. plass, men hun klarte å spille jevnt og godt gjennom finalen og klatret seg opp.

Dobbelt klassen

I dobbelt klassen for herrene, var det ikke en stor overraskelse hvem som vant etter det store innledede spillet til Kenneth Hermansen med ett snitt på 240. Dobbelt partneren Ronny Moen holdt seg på 4 pinner over par, og sammen gjorde de at Drammen Tigers fikk enda en gull medalje hjem med en total sum på 2644.

På andreplass var det Ronny E. Lygre og Adrian Kindervaag fra Cross som holdt seg på sølvplassen, bare 17 pinner foran tredjeplass hvor Christer Aker og Tore Torgersen fra Trondheim BK ligger.

I dameklassen var det litt nærmere når det kom til pinnefall mellom gull og sølv medaljen. Her var det kun 3 pinner mellom de! Seieren gikk til Arctic Strike med Andrea Eliassen Hansen og Mariann Kleiven med 2345 pinner på totalen, rett foran Frogner BK med Heidi Thorstensen og Jeanett Haavelmoen Johansen på 2342 poeng.

Tredjeplassen gikk som i herreklassen til Trondheim BK, med Grethe Walstad Fosseide og Åse Jacobsen på 2288.

Og med det er Norgesmesterskapet for året 2022 unnagjort!

Vi ønsker å takke Hønefoss Bowlinghall for å la oss holde arrangementet og takke de for rask og god service og hjelp gjennom hele mesterskapet, og vi ønsker å takke Ringerike Bowlingklubb for ett vel gjennomført arrangement.