Serierunde 1 i Macronligaen

12. sep. 2017 17:34 av Norges Bowlingforbund

Med valgdagen som headliner i går så avventet vi med oppsummeringen fra helgas serierunde.

Og det var litt av en innholdsrik serierunde. Vi starter med Macronligaen for damer!

Fyllingen fikk besøk av langtveisfarende Arctic Strike tidlig lørdag morgen. Tromsøjentene fikk en tøff start i første serie og klarte aldri å hente seg inn igjen. Kampens store profil var som ofte før Fyllingens Sylvia Ingebrigtsen som spilte 886.
Fyllingen vant 9-3.

Frogner BK tok i mot Brage BK fra nabobyen Drammen. Et hyggelig gjensyn med Jeanett Haavelmoen Johansen som gjorde et comeback på parketten og ble kampens beste spiller med 876.
Frogner BK vant 11-1.

Solli BK sto for tur for Brage BK, men også her fikk de det vanskelig. Sandra Bakken ble den med høyest score i denne kampen med 728.
Solli BK vant 11-1.

Trondheim BK serieåpnet hjemme mot Arctic Strike. Medaljefavorittene TBK tok en komfortabel seier der Ingrid Olsen ble beste spiller med 759.
TBK vant 11-1.

Jevnere ble det da Brage BK fikk komme seg i sin egen hjemmehall i deres tredje kamp for helga. De fikk besøk av Ringerike BK.
Etter 2 serier ledet Brage BK 6-0, men Ringerike BK skrudde på storspillet i de siste seriene. Sylvi og Tone Mette spilte 222-265 mot Helene og Vigdis sine 247-171, og fikk det siste banepoenget de trengte for å vinne kampen.
Tone Mette Arverud ble kampens beste med 878.
Brage BK vant 7-5.

Solør BK debuterte i Macronligaen med et smell. Fjordårets sølvvinnere Solli BK ble ikke gitt en sjanse og dro tomhendt fra Flisa.
Mor og ildsjel Elin Mathiesen ble beste spiller med 795.
Solør BK vant 9-2 etter poengdeling av totalsum i siste serie.


Herrer

Rana BK fikk besøk av Solli BK i den første kampen for sesongen. Solli BK hadde kontroll i kampen, men Rana BK har vist gang på gang at en kamp er ikke over før siste kast er unnagjort. De vinner siste serie 4-0 og sikrer uavgjort.
Bestemann i kampen ble Thomas Fredrik Fagerstøm med 653.
Rana - Solli 6-6

"Bergen?" sto det på flyplassen når Briskebyen BK landet. Gjensynet med norsk bowlings toppdivisjon og Mascot BK ble en tøff affære for gutta fra Hamar som reiste hjem med 0 poeng i bagasjen.
Kent-Andrè Foldenes ble bestemann med 725.
Mascot BK vant 9-3.

Rana BK fikk nok en gang celebert besøk i bowlinghallen denne helga. Ringerike BK stilte mannsterkt opp og tok med seg alle poengene hjem igjen.
Lars-Christian Nygård ble best av alle i kampen med 714.
Ringerike BK vant 8-4.

Bronsemedaljevinnerne Glåmdal BK gjestet Mascot BK i Bergen. En tøff start for gutta i blått sørget for at også de måtte reise tomhendt fra Vestlandet.
Brian Kjær ble den store spilleren med 764.
Mascot BK vant 9-3.

Munkene sesongåpnet hjemme mot Solli BK. Solli BK som tok 1 poeng her i fjor hadde ingen problemer denne gangen med å ta med seg alle poengene.
Best i kampen ble Audun Boye Hansen med 629.
Solli BK vant 9-3.

Solør BK sto for en sterk og (litt) overraskende sølvmedalje som nyopprykket i fjor. De tok i mot Briskebyen BK som åpnet sterkt, før ulvene fra Flisa våknet.
Bestemann ble Alexander Beck med 669.
Solør Bk vant 8-4.

Fjordårets seriemester Trondheim BK stilte med 2 debutanter i denne kampen mot Larvik BK.
Larvik BK som rykket opp fra 1.divisjon fikk et tøft møte med trønderne.
Tron August Bråten ble kampens beste med 681.
TBK vant 8-4.

Larvik fortsatte søndagen mot Munken BK. Munkene fikk en kraftig slagside mot Solli BK tidligere på dagen, men hadde ingen problemer mot Larvik BK.
Svein Åke Ek var den eneste over par og ble bestemann med 645.
Munken BK vant 9-3.

I siste kamp denne runden gjestet Solli BK Trondheim BK. Jevn kamp på resultatblokka, men Trondheim BK fikk lagt inn siste ord i fordelingen av poengene.
Bestemann ble Thor Kristian Østlie Solberg med 667.
TBK vant 7-5.

Beste lagsum: Mascot BK 4083.
Beste spiller: Brian Kjær 764.


Oppdatering fra 1. divisjon vil komme ila. morgendagen.