Svein Åke Ek utnevnt som trener for Team U23

25. feb. 2016 14:34 av Per Iversen

Den siste brikken i NBFs trenerkabal har nå falt på plass: Svein Åke Ek, merittert Team Norge-spiller, som også har fulgt NBFs formelle "trenerløype", vil få ansvaret for Team U23. Første store oppgave for Svein Åke og hans spillere blir selvsagt årets U21-VM i USA.

Nærmere informasjon om NBFs totale sportslige organisasjon følger nedenfor. NBF gratulerer Svein Åke, og vi er glade og stolte over at en nåværende teamspiller har valgt å skolere seg som trener på høyt nivå. Dette er helt sikkert begynnelsen på en ny æra innen norsk bowling.

Ulf Hämnes vil være trener for Team Herrer, og ha ansvaret for alle forberedelser til EM herrer i august. Ulf vil også fungere som støtte og mentor for Svein Åke frem mot U21-VM i slutten av juli, inkludert støtte og bidrag på lagets samlinger. Svenske Peter Ljung vil fungere som trener for Team Damer, i første omgang frem til EM damer som finner sted i juni. Peter Engstrøm vil fortsatt ha treneransvaret for Team Junior, mens Sverre Lund vil være trener for spillerne som er hørselshemmede.

Erik Garder vil være Team Manager, det vil si administrativt ansvarlig for alle team. I den nyopprettede stillingen som Teamkoordinator Junior vil Sindre Wiik få prøve seg. Sindre vil i første omgang få en tillitsmannsrolle for juniorene, for spillere og foresatte; spesielt med tanke på en optimal dialog med Peppe og Erik. Sindre vil følgelig bli med til junior-EM på Island i påsken.

Sportslig ansvarlig i FS vil være John Arne Jakobsen. Ny GS vil selvsagt også involveres i fremtidige sportslige beslutninger.