Mathias vant eliteturneringen Hønefoss Open

Publisert 23.04.2024

Fra Ungbowling, skrevet av Jørgen Mathiesen

I helgen ble første utgave av Hønefoss Open arrangert med Løkka BK i spissen. Turneringen hadde et nytt turneringsformat som ble godt tatt i mot blant deltakerne.

Formatet var 18 innledende serier som ble fordelt på 3 puljer, med 3 ulike sportsprofiler. En lang-, medium og kortolje. Det var også slik at de som spilte var invitert, og besto av høyt rangerte spillere, SBN Elite spillere og 18 stk var kvalifiseringen som ble spilt torsdag. Det var ikke lov med reentry, og det gjorde det ekstra spennende. Score fulgte med fra innledende inn i både finaleste 1 og 2.

Etter at alle hadde spilt 18 innledende serier, gikk topp 24 videre til finalesteg 1. Her ble det spilt 4 serier på en ny oljeprofil, hvor topp 12 gikk videre til finalesteg 2. I finaleste 2 ble 4 nye serier spilt før topp 5 gikk videre til stegfinale som også ble sendt direkte. Hele finalen kan du ser HER.

INNLEDENDE

Det var totalt 56 stk som spilte innledende spill, og av disse kom 18 stk fra kvalifiseringen som ble spilt torsdag 18. april. Resultatene fra kvalifiseringen finner du HER, og totalt 45 spilte kvalifiseringen.

Her skulle det som sagt bli spilt 18 serier for delt på 6 serier pr. profil. Når alle hadde spilt sine innledende serier gikk topp 24 videre til finaleste 1. Slik spilte topp 24: 

Komplett resultatliste finner du HER.

FINALESTEG 1

I finalesteg 1 skulle det spilles 4 nye serier, på en helt ny profil. Det ble litt tøffere for noen, samt at unge Mathias D. Otting klarte finne en god linje og sikret en serk 892 start. Mathias Reinertsen fra Trondheim BK ble sistemann innen for uten på plass nr. 12.

FINALESTEG 2

Hit kom topp 12 fra finalesteg 1, hvor det skulle spilles 4 nye serier på samme profil som i finalesteg 1. Score fra innledende og finalesteg 1 fulgte med. Mathias D. Otting fortsatte godt spill også her, med 943/4, og sikret seg plass inn i siste steg i finalen.

I tillegg til Mathias, gikk Ingunn Farbu, Jonas Dammen, Ronny E. Lygre og Madelen T. Danielsen videre til stegfinalen.

STEG 1

Det var Ronny E. Lygre og Madelen T. Danielsen som møttes i det første steget i stegfinalen. Ble en jevn kamp, mens til slutt var det Ronny E. Lygre som trakk det lengste strået. Sjekk kampen HER.

STEG 2

Etter å ha vunnet steg 1 gikk Ronny videre til steg 2, hvor han møtte Jonas Dammen. Her kan det se ut til at Ronny brukte opp sitt spill i steg 1, og Jonas hadde kontroll på kampen ganske tidlig. Sjekk kampen HER.

STEG 3

Jonas hadde med seg det gode spilles fra steg 2 inn i steg 3 hvor Ingunn Farbu sto for tur. Ingunn fant ikke den gode linjen hun har hatt tidligere i turneringen og slet med å få rekkene. Jonas hadde også kontroll i denne kampen og vinner. Sjekk kampen HER.

STEG 4

I det avgjørende steget kom Mathias D. Otting inn som ledet turneringen før stegfinalen. Det ble en veldig spennende kamp hvor begge striket i flere ruter på rad. Det ble ikke avgjort før de siste rutene, men det var den unge gutten fra Molde som trakk det lengste strået. Sjekk kampen HER.

Vi gratulerer Mathias Danielsen Otting fra Molde Bowlingklubb med seier i den første utgaven av eliteturneringen Hønefoss Open. En takk til Øyvin Kulseng, Løkka BK og Hønefoss Bowlingsenter for et flott arrangement, og vi heier på det nye konseptet. 

UTTAK TIL U21-VM I SØR-KOREA

Junior- og Ungdomslandslagstrener Joakim Biehl hadde varslet i forkant av Hønefoss Open at den beste U21 gutten og jenten ville sikre seg en plass i troppen som skal til U21-VM, som spilles i Sør-Korea i juli. Selve turneringen var også ansett som en viktig turnering i henhold til uttaket, samt at NM sgl/dbl som spilles i Sarpsborg i mai også vil være viktig. Norge har fått utsatt fristen for å sende inn troppen til IBF, og komplett uttak vil skje etter NM sgl/dbl 2024.

Etter at Hønefoss Open er ferdigspilt har Mathias Danielsen Otting og Madelen Thorsrudhagen Danielsen, begge fra Molde BK sikret seg en plass i den norske troppen til U21-VM 2024, og vi gratulerer begge.