Bowlingåret 2014 har kun timer igjen.

20. des. 2014 10:09 av Erik Garder

2015 blir et nytt spennende år for alle våre spillere

2014 startet med en trenings/turneringscamp i Doha, Qatar. 2 jenter og 6 gutter reiste dit for å spille et vennskapsmesterskap sammen med 5 andre nasjoner. De norske spillerne var på seierspallen i nesten alle øvelsene. Både jentene og guttene spilte gode resultater og utnyttet muligheten til å få ekstra mesterskapserfaring.

Bjørn Einar Rudshagen spilte EBT Masters finale og ble her nummer 10. Også i år har han vært vår beste spiller på EBT touren med både 1. plass og andre gode plasseringer.

Så var det EM for juniorer som ble spilt i Odense. Her deltok Norge med 4 gutter og 1 jentespiller. Det ble et mesterskap uten medaljer, men Øyvin Kulseng og guttelaget var nære på medaljer. Det ble med to 5. plasser og en 6. plass. Celine Larsen som var debutant spilte seg opp mot slutten av mesterskapet.

Vårt døvelandslag spilte EM i Wien like før sommeren, og her ble det heller ingen medaljer. Rolf Johan Boysen spilte seg til to fine plasseringer. Han ble nummer 5 i All Events og nummer 7 i Master finalen. Sverre Lund har tatt over som trener, og han vil helt klart gi ny giv til spillerne så resultatene kan ble bedre.

Damene spilte sitt EM i Berlin, og der deltok Norge med 3 damer. Det ble ikke de resultatene vi hadde håpet, da 18. plassen i trios ble den beste. Mer trening og mer spill i utlandet må til for at vi skal klare å ta innpå de beste.

Våre veteraner spilte sitt EM i Helsingfors i juni. Her ble Norge nest beste nasjon etter å ha vunnet 4 gull og 2 bronsemedaljer. Arne Svein Strøm vant gull både i Masterfinalen i klasse C og i double sammen med Anton Olstad.

U-21 VM som ble spilt i Hong Kong ble et svakt mesterskap for Norge. Foran mesterskapet ble det også avholdt en sommerleir for denne aldersgruppen, men vår nye trener klarte aldri å nå frem med sitt budskap.

Europacupen på Island ble en fin opptur for Norge. Vi var eneste nasjon som vant medalje både i dame og herreklasse. Andrea E Hansen ble nummer 2, og Mads Sandbækken nummer 3. Begge hadde store perioder hvor de spilte veldig bra.

World Cup ble arrangert for 50. gang i Wroclaw, Polen. Ingen topp resultater av de norske, da Heidi Thorstensen ble nummer 19 og debutanten Tore Rokkones nummer 51.

Siste mesterskap som ble spilt i 2014 var VM i Abu Dhabi. De norske spillerne hadde dager hvor de spilte veldig bra. Glenn Morten Pedersen var nære på en finaleplass i single, men var 32 poeng fra. I double og trios spilte de ok, men var her lengre unna en finaleplass. Til slutt var det 5-mannslag som ble spilt. Igjen var vi 32 poeng fra en finaleplass, men Norge var helt klart med på å gjøre kvalifiseringen veldig spennende. Hele det norske laget kjempet slik vi ønsker å se de i internasjonal sammenheng. Mads Sandbækken var vår eneste spiller i Masterfinalen, men nådde ikke opp her.

Det er klart for 2015 og nye mesterskap. EM for juniorer skal spilles i Leipzig i påsken, EM herrer i Aalborg i juni, EM for Veteraner i Bologne i Italia i juni, VM for seniorer i Las Vegas i august, ECC i San Marino i oktober, World cup i november og VM damer i desember. I tillegg skal også Norge arrangere Nordisk Ungdomsmesterskap på høsten. Så gjenstår det å se hvor mange mesterskap Norge skal delta i. Her vil både økonomi og sportslig kvalitet spille inn.

Det ble ikke så mange medaljer i 2014, men marginene blir stadig mindre. Vi skal derfor ta med oss at vi var veldig nære flere medaljer i enkelte av mesterskapene. Skal vi henge med i toppen må vi ut i Europa og resten av verden for å spille. Kanskje vi nettopp får se ditt navn på toppen av et internasjonalt mesterskap eller turnering.

Lykke til alle sammen.

Godt Nytt Bowling år !