Oppsummering av bowlingåret 2013

31. des. 2013 10:54 av Erik Garder

2014 byr på nye utfordringer for våre spillere.

Godt Nytt År !

2013 startet på samme måten som 2012. Våre juniorer spilte seg til 4 medaljer i EM i Wien-veldig bra. Med litt flyt kunne det blitt flere. Andrea vant sølvmedalje i Master finalen. Blant guttene var det Øyvin som ble den store igjen med 3 medaljer. Den første vant han i single og her ble det sølv. Så ble guttelaget nummer 3, og her spilte han sammen med Lars Kofstad, Arvid Espen og Martin Moen Stikbakke. Sin 3. medalje ble en bronsemedalje i Master finalen.

Deaflympics var neste mesterskap som ble spilt i Sofia. Her deltok Ine Lorentzen og Werner Wennerstrøm. Det gikk tungt for begge igjennom hele mesterskapet, så det ble ikke de helt store resultatene. Flere av de døve har derimot vært ute i Europa og spilt døveturneringer og hevdet seg bra.

Våre veteraner spilte EM i München i år. Her vant Ulf Moen og Arnt Kjesbu gull i double i klasse B. Så ble det bronsemedalje til Tommy Gundersen i single klasse A og til slutt bronse i trios til John Aarre, Fredrik Hesselberg-Meyer og Ulf Moen.

Så kom sommeren med 3 mesterskap i løpet av august. World Games i Cali, Colombia var det første, og her spilte Mads utrolig bra. Han var i toppen sammen med Osku Palermaa hele veien. Det ble også disse to som møttes i finalen. Mads måtte gi tapt for Osku, men en sølvmedalje i World Games er veldig bra blant verdens 24 beste nasjoner.

Neste mesterskap var så VM for seniorer i Las Vegas. Det var første gang dette ble arrangert. Norge deltok her med 4 damer og 4 herrer. Det var mange gode spillere med, som både hadde vunnet EM og VM medaljer fra før. En 11. plass for herrelaget ble beste prestasjon. Merethe Nelvik(Nilsen) var eneste spiller som kom til Masterfinalen, og her ble det en 24. plass på henne.

16. august var VM for seniorer ferdig, og da begynte neste VM. VM for damer og herrer sammen for første gang siden 2003. De 36 beste nasjonene gjorde opp om medaljene. Det gikk ikke slik vi hadde håpet med våre herrespillere. Allerede i 1. øvelse kom vi etter, og det ble aldri vist spill i nærheten av hva de kan. Beste plassering ble 17. plassen til Mads, Tore og Bjørn Einar i trios. Tore kom til Masterfinalen etter sin 21. plass i All Events, men det var for langt opp til en medalje her. Han ble til slutt nummer 23.

ECC ble spilt i Bratislava, og her deltok våre norgesmestere Janne Monsen og Mads Sandbækken. Mads viste igjen at han ville være med i toppen, og kjempet her med Dennis Eklund i hele kvalifiseringen. Mads ble til slutt nummer 3 i mesterskapet, mens Janne ble nummer 20.

Nordisk Ungdomsmesterskap ble spilt i Malmø i november. Her dominerte Andrea av de norske spillerne og vant 2 gull. Hun vant single og All Events. Blant guttene var det 5. plassen til Øyvin Kulseng og Pål Selvnes i double som var den beste.

Så var det klart for årets siste mesterskap, World Cup i Krasnoyarsk, Sibir. Patcharin Torgersen og Tore Torgersen skulle forsvare de norske fargene. Begge spilte bra i hele mesterskapet som satte rekorder i høye resultater. Tore var da også med på det da han spilte 2 300 serier på rad hvor han hadde 30 striker etter hverandre. Pat ble til slutt nummer 12 med hele 220 i snitt, mens Tore ble nummer 10 med 236 i snitt.

På Europa touren har Bjørn Einar Rudshagen vært vår klare ener i år. Han har vunnet 1 turnering samtidig som han har flere topplasseringer. Han ble til slutt nummer 8 sammenlagt i touren og skal spille Masterfinalen i Tilburg, Nederland i mars.

I 2014 er det igjen mange utfordringer for de norske spillerne. Det starter med EM for juniorer i Odense, Danmark. Så er det EM for damer i Berlin, U21 VM i Hong Kong, ECC på Island og året avsluttes med VM herrer i Abu Dhabi i november. World Cup skal jo også spilles, og det går i slutten av oktober. Her er spillested ikke bestemt, men det går rykter om ny 76 baners hall i Kuwait som arrangør.

Det har også vært skifte av herretrener i 2013. Mads Karslsson avsluttet sin trenerjobb med Norge etter VM i Las Vegas. Vil derfor takke ham for mange gode prestasjoner og medaljer som er vunnet i hans tid som trener både for herrelaget og U23 laget. Ny trener er Andy Penny fra England, som har tatt utfordringen på å vinne flere medaljer med Norge.

Så håper vi selvfølgelig å se flere norske navn på toppen av resultatlistene ute i Europa og ellers i verden i store turneringer.

2013 er ferdigspilt, og benytter da muligheten til å takke for alle gode resultater. Lykke til med 2014 alle sammen.

Godt Nytt Bowlingår !