GULL GULL GULL SØLV SØLV SØLV

16. juni 2011 23:27 av Rolf Gunnar Bøe

Norge deltok i begge finalene

For en dag for Norsk Bowling. Gull og Sølvmedalje i tremanns og doublefinalene.

Mads Sandbækken og Tore Torgersen spilte seg frem til finalen med å slå Tyskland i semifinalen, men klarte dessverre ikke Sverige i finalen. Likevel en imponerende innsats av begge med sølvmedaljen.

Svein Åke Ek, Glenn Morten Pedersen og Bjørn Einar Rudshagen spilte imponerende i både semifinalen mot Danmark og senere i finalen mot Belgia og ble kåret til Europamester i tremanns.

Bowling.no har hatt en prat med sportssjefen Erik Garder etter en slitsom dag men desto hyggeligere.
Erik sier at dagen har vært lang. Han fikk oppleve de store øyeblikkene for Norsk bowling. Dessuten sitter han i juryen for mesterskapet og måtte i arbeid på en protest under femmannsspillet. Det var nemlig 3 spillere som var ute å tok seg en røyk før siste serien og de ble diskvalisert av turneringslederen og fikk 0 i score som da fikk store følger for lagene sine. Dette er noe som norske bowlere skal merke seg i fremtiden for spill både i utland og i Norge.
Erik fikk dessverre ikke dekket alt på slutten av dagen med referater da det var dataproblemer på hotellet som følge av uvær. Han kommer tilbake med mer referater i morgen fredag.
Erik er meget stolt av spillerne/coatch Mats Karlsson etter spillet til nå. Laginnsaten for hele troppen har fungert meget bra. Norge er eneste land i mesterskapet som har tatt medalje i begge øvelsene så langt.
Både spillere og coatch og sportsjef er meget fornøyd(imponert av laginnsatsen)som har vært til nå. Spesielt er de imponert av Pål Selvnes som ble hentet inn på laget i 12 time og som ble diskutert meget blant folk etter uttak. Pål har bevist at uttaket var riktig når forfall plutselig kom. Spillet har fungert og spenningen er stor med de 3 siste seriene om Pål vil klare å spille seg inn blant 24(27 plass nå)
Svein Åke Ek er også debutant på seniorlag, men har dessverre ikke fått spillet til å gli helt, men han er allikevel gullvinner.
Troppen var i kveld ute og hadde en hyggelig markering med pizza og brus. Dette også som oppladning til morgendagens 3 siste serier i femmanns. De har 6. plass så langt så mulighetene for finale også her er store. Dessuten også avslutning av all event som Mads leder, Bjørn Einar 11 og Tore 13 plass. Dermed er sjansene store for 3 spillere til videre spill.
Det går 24 spillere videre til masters finalen 9-24 spiller først, da 1-8 står over 1.runde. Dette er best av 3 serier.
Norges Bowlingforbunds styre gratulerer alle i den norske troppen med madaljene samt innsatsen så langt.
Ellers håper vi at mange har anledning til å møte frem på Gardermoen søndag kl 1720 da Erik,Pål,Bjørn Einar,Mads og Svein Åke ankommer med fly.
Mats Karlsson, Glenn Morten og Tore reiser direkte til Sverige.