5 glade medaljevinnere med GULL rundt halsen

Publisert 10.04.2022
Redigert 19.04.2022

Fra venstre står Ragnhild Kristoffersen –  Øyvind Harang – Jane Marcussen – Per-Einar Walstad – Ingar Gabrielsen og er fornøyd med NM helgen i Trondheim etter spill hos Bowling 1 Heimdal.

Finalespillet  i dag inneholdt mange spennende kamper, og det var veldig spennende i B-klassen for damer og A og C klassen for herrer. Vi begynner med damene. I A klassen ble det seier til Jane Marcussen fra Fredrikstad BK. Hun var på 2. plass da dagen startet kun 3 poeng bak Liv Grete Rundhaug fra Trondheim BK, og da hun startet med 244 i 1. serien var det klart at hun ville være med i toppen. Liv kom ikke igang, så Jane gikk rett i tet. Lillian Larsen, Gjøvik BK startet også med en svak serie, men spilte gode 257 i 2. serien. Da var også hun med i kampen om en topplassering, og det var nettopp disse 3 det handlet mest om. Jane er en utrolig fighter på banene og viste de andre at hun ville vinne denne klassen. Alle hadde sine bra serier, men Jane styrte seieren sikkert inn og kunne krone dagens spill med en velfortjent gullmedalje med resultatet 3304 inkl bonus.. Lillian ble nummer 2 etter å ha vunnet 4 av sine 5 finale serier. Hun spilte 3219 inkl bonus. Så ble Liv nummer 3 med poengsummen 3177 inkl bonus. Veldig bra av Trude Nilsen, Trondheim Døve som også vant 4 av sine 5 serier i finalen og ble nummer 4. Unni M Bjørnsen og Kjersti Våge Pensgaard ble nummer 5 og 6.

Ragnhild Kristoffersen, Tromsø BK ledet inn i finalespillet, og den plassen beholdt hun igjennom hele finalen. Hun spilte ikke best idag, men beholdt roen da hun vant 4 av 5 serier og fikk mange bonuspoeng. Litt spennende foran siste serien, men da verken Bente Mengshoel, Drammen Tigers BK eller Tove fikk til en bra serie var seieren klar. Hun spilte 3203 inkl bonus og Bente ble nummer 2 med 3179 inkl bonus. Hun spilte seg opp fra 4 til 2. plass etter å ha vunnet alle sine serier. Tove som var på 2. plass da finalen startet falt ned til 3. plass med poengsummen 3160 inkl bonus. Kari Engmark Lunde, Frogner BK, Fredrikke Bøe, Oppdal BK og Ingrid Olsen, Trondheim BK kom på de neste plassene.

Så er vi over i herreklassene, og her ble det kamp om medaljene. I A klassen ble det ikke avgjort før i 10. ruten i siste serien. Øyvind Harang, Glåmdal BK og Ronny Moen, Drammen Tigers BK kjempet til siste slutt. 10. ruten ble avgjørende, for Øyvind hadde spilt ferdig og Ronny skulle spille 10. ruten. Han satte ballen 100 % i «lomma» men 8èr kjegla sto igjen. Da var det avgjort. Øyvind spilte 3807 inkl bonus og spilte 1121 på sine 5 serier nå. Det ble 3792 på Ronny som spilte 1052. Så var det kamp om 3. plassen mellom Tomi Niitti, Steinar F Olsen og Rune Feirud. Det ble Tomi som vant 3,. passen med 3617 inkl bonus kun 19 poeng foran Steinar på 4. plass med 3598. Rune var 5 poeng bak Steinar på 5. plass med 3593. Olav Olsen kom aldri igang i finalen og ble nummer 6 etter å ha vunnet kun 1 serie. an spilte 3441 inkl bonus.

I B klassen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. Til det ledet Per-Einar for mye da finalen startet. Han spilte ikke best, men hadde kontroll hele veien. Han fikk totalt 3674 inkl bonus. Det va derimot spennende om 2. og 3. plassen. 3 spillere kjempet her, Petter Meland, Per Eivind Fjordheim og Terje Barkald. Det ble Petter Meland som ble nummer 2. Han spilte 3476 inkl bonus etter å ha spilt best i finalen med 1014. Per Eivind Fjordheim nummer 3 med 3454 inkl bonus. Terje Barkald med nest best spill i finalen med 1012 endte på 3436 inkl bonus. Hans Harald Nilsen kjempet også om å klatre på listen, men ble til slutt nummer 5 med 3414 inkl bonus. Hallgeir Lønstad ble nummer 6.

Det ble spennende helt inn i siste serien også i klasse C. Her ble det Ingar Gabrielsen som ble den store spilleren. Han spilte nest best av alle med 1072 og klatret fra 3. til 1. plass etter sitt gode spill i finalen. Han fikk hard kamp av Egil Lorentz Hansen som hadde en svak 1. serie men avsluttet veldig bra med 223 og 245. Til slutt var det bare 8 poeng mellom Ingar og Egil. 3556 til Ingar og 3548 til Egil. Ivar Lønnum vant bronsemedaljen etter jevnt spill og seier i 4 av 5 serier. Han endte på 3483 inkl bonus. Owe Herrmann fikk lite til å stemme i finalen og falt ned til 4. plass med 3478. Frank Tangen og Birger Oppegaard ble nummer 5 og 6.

Norges Bowlingforbund gratulerer alle medalje og pokalvinnere i årets NM for veteraner.