Ungdoms NM 2022 ferdig, sjekk resultatene her!

Publisert 02.10.2022

Fra Venstre: U-21 Jenter Norgesmester Jenny Mathiesen, U-26 Gutter Norgesmester Alexander Beck, U-21 Gutter Norgesmester Sander Kastås-Lindstad, Gutter Dobbelt Norgesmestere Anders Johansen og Eirik Bjørnstad Skoglund, U-26 Norgesmester Camilla Bratås og Jenter Dobbelt Norgesmestere Vilde Hillestad og Madelen Thorsrudhagen Danielsen.

Enda ett mesterskap ferdig, og her har vi resultatene! Det var mange spennende serier, med ikke mange pinner forskjell, så du har gått glipp av mye underholdning hvis du ikke fulgte godt med!

 

Les om innledende spill her og mellomspillet her.

Gjennom mesterskapet har vi fått en 300 serie fra Viktor Brentebråten Mortensen og en ny Norsk rekord på 2 serier fra Gaute Øye Melstveit på 585. Trykk på linkene for å se videoer fra facebook-sidene til Norges Bowlingforbund og Bergen Bowlingkrets.

Skrevet av Martin Træen Remen

 

Singel semi-finale

Semifinale: Fra mellomspill går de 4 beste jentene og de 4 beste guttene til semifinale. Nummer 1 møter nummer 4, og nummer 2 møter nummer 3. Best av 2 serier (1 poeng per seier og 1 poeng for totalen). Vinnerne av kampene går videre til finale, og de som tapte semifinalen går videre til bronse finale.

Her er det lov å synes litt synd i Mathias, som blant annet hadde 227 i snitt fra mellomspill 1, ble slått av Sander Kastås-Lindstad fra samme klubb med kun 3 pinner. Det gjør da at selv om han slo til med en semifinale på 235 i snitt, så har han ikke mulighet til å sloss om sølv eller gull medaljen. Han går da videre til bronse finalen mot Magnus Haram Mittet fra Munken BK.

 

Hos U-26 guttene ble det ganske jevnt til slutt med bare 5 pinner som skiller Alexander og Thomas på totalen. Her går da Alexander og Jonas videre til finalen, og Thomas og Ronny går til bronse finalen.

 

Hos jenter 1 ble det ganske jevnt etter første serie, men Jenny klarte å ta seier her og. Da går Jenny og Vilde Hillestad til finale, og Emilie Marie Aas og Sanne Ørdal til bronse finale

 

Hoved- og Bronsefinale u-21 Gutter

I hoved finalen var det Sander Kastås-Lindstad fra Molde BK som slo til med seier, og spilte 249 i snitt på de 2 seriene i finalen mot Marius Olsen Woxen som fikk sølv medaljen.

I bronse finalen gikk seier til Mathias Danielsen Otting fra Molde BK som vant over Magnus Haram Mittet, og stakk da av med bronse medaljen.

 

Hoved- og Bronsefinale u-21 Jenter

Hos U-21 jenter var det Jenny Mathiesen fra Solør mot Vilde Hillestad, men det var Jenny Mathiesen som stakk av med seier i klassen sin! Vilde fikk da sølvmedaljen.

U-21 jenter gikk bronse medaljen til 2-hånds spilleren Emilie Marie Aas fra Orkla BK som slo til med en 235 serie i siste serien over Sanne Ørdal.

 

Hoved- og Bronsefinale u-26 Gutter

U-26 gutter gikk seier til Alexander Beck fra Solør som møtte Jonas Dammen i finalen. Han fikk ett snitt på 218,50 her, men tidligere har han spilt 248 i snitt i mellomspill 1 og 212 fra innledende spill. Sølvmedaljen gikk til Jonas Dammen.

I bronsefinalen for U-26 gutter var det ganske jevnt mellom spillerne fra Cross BK, men det var til slutt Ronny E. Lygre som spilte en 214 serie og vant da med 18 pinner på totalen over Thomas Økland Hinna.

 

 

Finale u-26 Jenter

Hos u-26 jentene var det kun to som stilte, men vi har fortsatt medaljer som skal bli gitt ut! Førsteplassen gikk til Camilla Bratås fra Munken BK

 

Dobbel semi-finale

Semifinale: Fra innledende går de 4 beste dameparene og de 4 beste herreparene til semifinale. Nummer 1 møter nummer 4, og nummer 2 møter nummer 3. Best av 2 serier (1 poeng per seier og 1 poeng for totalen). Vinnerne av kampene går videre til finale, og de som tapte semifinalen går videre til bronse finale.

I gutteklassen er ene kampen Munken BK (Anders og Eirik) mot Solør 1 (Marius og Lars), og Solør 2 ( Vetle og William) mot Molde BK (Mathias og Martin).

 

Her vant Munken BK (Anders og Eirik) og Solør 2 ( Vetle og William) sine kamper, så de går videre til finalespill. Molde BK (Mathias og Martin) og Solør 1 (Marius og Lars) går da til bronse finale.

 

I jenteklassen blir det Molde BK mot Munken BK, og Orkla BK mot Trondheim.

 

Her vinner da Molde BK og Trondheim BK sine kamper, så de går videre til finalen. Her har de allerede sikret sølvmedalje, men nå skal de kjempe om gull medaljen. Munken og Orkla går da til bronse finalen.

 

Dobbel Hovedfinale

I gullfinalen stiller Munken sterkt med 211 i snitt, og får da gull medaljen i Dobbel øvelsen for ungdoms NM 2022!

 

Hos jentene ble det litt jevnere poengsum, men Molde ble til slutt laget som stakk av med gull medaljen!

 

Dobbel Bronse finale

I bronsefinalen hos guttene ble det seier til Molde BK som da fikk med seg bronse medaljen.

 

I bronsefinalen hos jentene ble det seier til Munken BK som tar bronsemedaljen foran Orkla BK.

 

 

Vi takker arrangørene fra Trondheim BK med ett godt gjennomført arrangement, deltagerne som møtte opp og ikke minst foreldrene som var med som heiagjeng! Vi gir også en takk til Centrum Bowling i Trondheim der arrangementet ble holdt.

 

Velkommen igjen til neste år!

 

Linker
Oljeprofil