U21 VM begynner om 1 uke.

Publisert 14.06.2022

Pressemelding

Norge deltar med 4 gutter ved U21 VM som spilles i svenske Helsingborg med start den 20 juni. Sammen med 34 andre nasjoner og 218 andre utøvere skal de norske guttene konkurrere i det første VM for U21 som omfatter de nye internasjonale mesterskaps distansene og spillemåten Bakers for lagdistansene.

De norske utøverne skal spille følgende distanser:

– Singel – 6 serier. Top 16 spillere går til finalespill i gruppeformat.
– Dobbel – 10 serier Bakers. Top 16 lag går til finalespill i gruppeformat.
– 4-mans lag – 10 serier Bakers. top 16 lag går til finalespill i gruppeformat.
Norge deltar ikke i Mixed distansen ettersom det ikke deltar Norske jenter.

De norske utøverne blir også utfordret på, i tillegg til selve spillemåten, baneforholdene. Den oljeprofil som skal brukes involverer 2 forskjellig oljetyper som appliseres på banen både separat og i miks over hverandre. Dette er en metode som krever nyere og modernere banbehandlingsmaskiner og de finnes det ikke mange av i Norge. Det er kun Sarpsborg Bowlingsenter og Haugesund Bowling som har denne typen av maskiner i Norge men ingen av de bruker muligheten med å bruke 2 forskjellige oljer samtidig, på nåværende tidspunkt, for å optimere baneforhold.

Med andre ord så får de norske guttene virkelig bekjenne farge i bruken av de tekniske, taktiske og mentale kunnskapene sine. Det stiller også ekstra høye krav på coachene som ikke har vært med utøverne å konkurrert på denne typen av forhold tidligere.

Spillerne bruker siste uken til små tekniske justeringer, taktisk trening og for å komme i riktig mental modus. Spillerne samles på lørdag for de siste forberedelsene og sosiale forberedelser.
Konkurransene begynner på onsdag 22/6 for guttene og spillet kan følges via online scoring og vi håper på at det blir streamet.
Linker til dette kommer vi tilbake til.

Viktor Brentebråten Mortensen, Oslo, spiller for Drammen Tigers BK.

Halvar Hagen Nilsen, Sortland, spiller for Blue Strike

Anders Johansen, Trondheim, spiller for Munken BK

Sander Kastås-Lindstad, Trondheim, spiller for Molde BK

Fra venstre: Ass. Coach Leif Espen Skjegstad og Hovedcoach Ulf Hämnäs.