Sommerleir sammendrag

Publisert 03.08.2022

Det er nå en måned siden sommerleir 2022 les her for ett sammendrag og bilder!

Kort fortalt ble sommerleiren en stor suksess, med god stemning på uansett hva vi gjorde, i tillegg til at alle hjalp hverandre og alle var konge på inkluderingen.

 

Sommerleiren er i år som i fjor arrangert på Flisa, med Solør BK som arrangør. Bowlingdelen blir avholdt i Bowlinghallen solør, og vi overnatter rett over veien på Åsnes ungdomsskole.

Vi begynte på søndag med oppmøte i hallen. Her kan deltagerne slappe av og vente på resten, eller bowle sammen før leiren offisielt begynner. Middagen blir det første felles måltidet, som vi spiser i hallen før vi drar videre til skolen for å pakke ut.

Når klokken blir 18:30, samler vi oss i kantinen for å ha offisiell åpning av sommerleiren, der vi i tillegg har noen bli kjent leker.

 

Arrangørene

Lederen av arrangementet er i år som i fjor, Jørgen Mathiesen fra Solør BK. Sammen med Silje Kofstad som hjelper til på sommerleiren med aktiviteter og å holde styr på deltagerne, har de ett godt system som gjør at dagene går på skinner. Jeg som sitter og skriver dette, Martin Remen var også med som hjelper etter å ha deltatt på sommerleiren i fjor. Jeg hjalp til med hva enn de kunne trenge, og har også hatt kontroll på sosiale medier gjennom sommerleiren.

Bli kjent lekene er noe som noen kanskje synes er litt kleint, men det er også en av de viktigste tingene som skjer før man skal være sammen i 5 dager. Vi holder 3 forskjellige leker, Avisleken, Speedfriending og klappe navn. Dette gir alle deltagerne mer enn nok tid til å lære navnene på hverandre, og få lære litt om hverandre.

 

Aktivitetsgrupper

Deltagerne i sommerleiren blir også delt inn i forskjellige aktivitetsgrupper som de holder gjennom hele uken. De får tildelt hver sin farge, og en egen mascot som de må ha kontroll på hele tiden. Rotes denne vekk, blir det minuspoeng på gruppen.

Svart og Grønn gruppe

Gul og Rød gruppe

Blå og Rosa gruppe

For hver aktivitet vi gjør, og for hver konkurranse i gjør, kan lagene skaffe seg poeng. Poengene blir lagt sammen etter hver dag, og blir vist fram på infomøtet på slutten av dagen. Hvis det er noen som gjør noe de ikke skal, oppfører seg frekk eller glemmer ting, så får gruppen minuspoeng. På slutten av uken, så får det laget med flest poeng, premier! Dette året hadde vi også premier som Tom’s Proshop har donert til oss!

Etter kveldsmat kl 20, har deltagerne fritid fram til de skal legge seg. Her kan de gjøre hva de vil, så lenge de følger reglene fra arrangøren, og gir klar beskjed hvis de skal forlate området. Det er ingen som har lov å gå alene ut fra skolen. Klokken 22:00 skal det være stille på rommene, sånn at de som ønsker seg litt lengre hvile skal få muligheten til det. Klokken 23:30 skal ALLE være i seng, og sove til dagen etterpå.

 

Mandag, første fulle dag

 

Mandagen starter vi med en tidlig vekking klokken 07:15, der deltagerne har da 15 minutter på å stå opp og møte opp rett utenfor skolen. Det fysiske har Silje kontroll på, og legger fram ett opplegg sånn at de får en god og aktiv start på dagen. Fysisk varer i 30 minutter, og det blir satt fram frokost i kantinen, og så har de 50 minutter på seg til å bli klar til. De har også muligheten til å bruke dusjen på denne tiden.

Klokken 8:50 går vi samlet bort til hallen for å begynne første bowling økt. I år er det Tore Danielsen som har ledelsen, og har lagt fram en plan til at hver spiller skal få mest ut av uken i forhold til å forbedre bowling ferdighetene. Det første som skjer, er at det skal spilles bakers turneringer, der hver aktivitetsgruppe har sin egen bane. Dette gir også treneren god tid til å se hvilken ferdigheter spillerne har.

Tore Danielsen, Juniorlandslagscoach

 

Lunsjen blir lagt fram fra bowlinghallen klokken 12, som gir spillerne en liten pause før en ny bowlingøkt begynner fra 13-16. Denne delen av dagen er laget sånn at treneren kan gi hver enkelt spiller en peke pinne på hva de bør ha fokus på resten av sommerleiren. Tore er også god til å følge med på hver enkelt spiller, og hjelper de gjennom alle treningsøktene vi har.

Vi får deretter middag i hallen, som i dag er pizza. Deretter går vi rett over veien til skolen og så blir det fotball turneringer seinere på dagen.

Etter fotballøkten er ferdig, er det tilbake igjen på skolen og de får slappe av litt mer. Seinere på kvelden samles vi for ett infomøtet, der poengsummene for hver gruppe er lagt til, og deretter trukket ifra på minus poengene. Etter kveldsmat har deltagerne fri til vi skal i seng igjen.

Resten av dagene skjer på så å si samme mønster, så det er ikke vits å fortelle om alt det igjen, men videre får du vite det viktigste som har skjedd hver dag!

 

Tirsdag, en tur til klatreparken

Tirsdag reiser vi til klatreparken og skal være der fra 12:30 til 16:30. Klatreparken heter Gjesåsen klatrepark, og vi får alle ett grundig kurs i hvordan vi komme oss rundt på de forskjellige løypene, og hvordan vi skal sikre oss og forbli trygg så det ikke blir noen skader.

Klatreparken er delt inn i 3 løyper, der grønn er enklest, blå er vanskligere og rød bør du kun gå på hvis du har erfaring fra klatreparker. Det kan raskt bli slitsomt i den vanskeligste, noe som jeg ikke tenkte over før jeg klatret opp. Så etter noen hindere hadde jeg så å si ingen energi og jeg var den første som ble heist ned av en av de som jobber der. De sitter å følger med så lenge det er noen oppe i løypene, og hjelper til hvis noen ikke kommer videre eller blir sittende fast.

Vi kom oss alle helskinnet tilbake igjen til skolen hallen, og dagen fortsatte som normalt, bortsett fra en kveld med talent konkurranse!

 

Onsdag, strand!

Stranddagen. Vi begynte med den vanlige mornings rutinen, med bowling i hallen etterpå. På grunn av god påmelding på sommerleiren, så delte vi på hvem som var på banen å trente. Første delen av økten var det 3 av aktivitetsgruppene, men de andre 3 gruppene kunne gjøre hva de ville. Etter halve tiden var gått, så byttet de.

Etter lunsj dro vi rett til stranden ved Flisa Camping, som ligger noen minutters kjøretur unna skolen. Det var en del aktiviteter på planen, men først fikk deltagerne lov å gjøre hva enn de ville en god stund. Enten det var bade, sole seg eller bygge ett sandslott, så fikk de gjøre hva de ønsket. Etterpå var det konkurranser i gruppene, med god mulighet for å skaffe poeng til gruppen sin. Vi hadde ett memory spill, en ertepose kaste konkurranse, og ett ringspill, og deretter en felles tau trekking konkurranse.

Bilder fra stranddagen finner du på Ungbowling Facebook, sammen med noen videoer på Ungbowling Instagram.

Når alt var ferdig der, dro vi tilbake til skolen og spiste middag felles i kantinen.

 

Torsdag, 300 og aktivitetspark!

Nest siste dag, og siste kveld, sammen med en reise til en aktivitetspark.

I dag på banen var det store muligheter for å spille 300! I hallen satte de opp sånn at maskinen kun satte ned 1 kjegle, og hvis man traff sparen så registrerte det en strike. Se noen av forsøkene på 300 serien under!

Når dette var unnagjort og lunsjen var spist, var det en tur til en Hasla Aktivitetspark. Her var det en løype som hver gruppe skulle gå igjennom, hvor de fikk poeng utifra om de klarte øvelsen, og hvilken vanskelighetsgrad de valgte. Deretter ble det grilling, og i spiste hamburger og pølser. Se noen av de gode, og noen av de ikke så gode forsøkende under.

 

Fredag, avreisedagen

Siste dag og ingen fysisk om morningen, bortsett fra å pakke ned alt på en time. Når pakkingen var ferdig, så må all bosset og støv og søppel ryddes opp.

Deltagerne var ganske sliten etter en uke med full aktivitet, men det var fortsatt god stemning når spillerne skulle spille bakers turnering med motsatt hånd enn hva de vanligvis spiller med. Du hører aldri noen juble så høyt for en spare enn det hører her. Som Tore sa, så bør vi være glad for at hallen ikke var åpent for vanlige spillere, for da hadde de virkelig begynt å lure på hva bowling Norge holder på med når de fleste står med flere rennekast enn treff.

Her kan du se en av de bedre kastene på vår tiktok bruker!

Når bowling delen var ferdig for siste gang, så samles vi for en avslutning. Her går vi over den endelige poengsummen til deltagerne og gir ut premiene til de 3 gruppene med flest poeng. 3. plass fikk ett gavekort til hallen på 50kr, 2. plass fikk på 150 og 1. plass fikk 200 + diverse utstyr gitt til oss fra Tom Ingholms pro shop.

 

VI SES TIL NESTE ÅR!