Nye Norgesmestre – Junior NM 2024

Publisert 29.01.2024

Etter en lang helg med mye spilling har vi nå fått nye norgesmestre for yngre og eldre klasser, samt i begge dobbelklassene for juniorer. 

Vi ønsker også rette en stor takk til gjengen i Solør Bowlingklubb og de ansatte i Bowlinghallen Solør for et flott arrangement. Banene har gått på skinner, og nesten ikke noen problemer.

YNGRE JENTE

I denne klassen var det klart 2 favoritter som kjempet om å bli Norgesmester, og begge er en del av SBN Elite junior. Finalefeltet besto av 5 av 6 stk. fra Trøndelag Bowlingkrets, med Tuva fra Innlandet Bowlingkrets og Solør BK som eneste fra en annen krets. Bronsemedaljen gikk til Marte Malm fra Trondheim BK, som fikk 2560 poeng.

For de som kjempet i toppen ble det hele avgjort i den siste serien. Emilie Marie Aas fra Orkla BK vant alle sine kamper under finalen, og før siste kamp hadde hun spist opp alt av forspranget til Madelen Thorsrudhagen Danielsen fra Molde BK. I den siste kampen spilte Madelen kjempe bra, og med en serie på 267 sikret hun gullet og NM-tittelen med 22 poeng. Sølv gikk dermed til Emilie som fikk 3420 poeng, mens gull gikk til Madelen med 3442 poeng.

YNGRE GUTTER

For denne klassen var det tydelige skiller og etter både innledende og semifinale spilt var det større avstander mellom alle plasseringene i finalen. Under RR-finalen var det kun Magnus Haram Mittet fra Trondheim BK som vant alle sine kamper.

Bronsemedaljen gikk til Martin Sætervik Moen fra Oslo BK, med 3415 poeng, og i finalen vant Martin 1 av 5 kamper. Sølvmedaljen gikk til Christian Danielsen Otting fra Molde BK, med 3562 poeng og i finalen vant Christian 3 av 5 kamper. På toppen og årets Norgesmester i klassen for yngre gutter er Magnus Haram Mittet fra Trondheim BK med 4001 poeng, og som tidligere nevnt så vant Magnus 5 av 5 kamper i finalen.

ELDRE JENTER

For denne klassen var det kun 3 påmeldte, som betydde at alle gikk videre helt til finalen. Finalen ble også spilt som stegfinale, og ikke som RR-finale. Dermed spilte alle 3, de 12 seriene i innledende og semifinale for å avgjøre hvem som møttes i steg 1 og hvem som møttes i steg 2.

I det første steget så møttes Marthe Aas Stenvik mot Mia Linnea Lillegjære, begge fra Orkla BK. Etter en serie hadde Mia en ledelse, og den økte hun når serie 2 var unnagjort, og hun hadde vunnet det første steget. Bronsemedaljen gikk til Marte Aas Stenvik fra Orkla BK.

STEG 1

STEG 2

I steg 2 og det siste steget møttes Mia Linnea Lillegjære, Malin Johnsrud Schau fra Løkka. Det ble en tråere start for Mia, mens Malin spilte greit i den første serien. Når serie nr. 2 skulle spilles satte Malin inn støtet, og med en serie på 248 sikret hun gullet og tittelen som Norgesmester for eldre jente. Mia Linnea Lillegjære endte som nr. 2, og sølvmedaljen.

ELDRE GUTTER

På lik linje som med yngre gutter så var det større forskjeller mellom finalistene her også. Det var mye poeng som skilte de forskjellige plassene, og eneste stedet som det ble jevnt var mellom 3. og 4. plassen. Bronsemedaljen gikk til Hans-Christian Heimholt-Torgersen fra Grenland BK med 3171 poeng, som er 26 poeng foran 4. plassen. Sølvmedaljen gikk til Cornelius Strømmeli Bråthen fra Glåmdal BK med 3357 poeng.

Årets Norgesmester for eldre gutt, som både vant alle kampene og hadde en margin på over 600 poeng finner vi Mathias Danielsen Otting fra Molde BK med 3986 poeng.

DOBBEL

Dobbel-distansen ble avgjort med semifinale og finale på lørdagen. Under finner du resultatene fra både semifinalen for jenter, finale og bronsefinalen for gutter.