Nye Norgesmestre for ungdom

Publisert 01.10.2023

Etter en lang finaledag har det blitt kåret nye Norgesmestre for ungdom i klassene U/21 og U/26 gutter og jenter. Ingenting var avgjort før dagens finale, og hver serie var tellende. 

NBF vil gratulere alle finalister, medaljevinnere og Norgesmestre med vell gjennomført mesterskap. En stor takk til Solør BK som har nok en gang gjennomført en knirkefritt arrangement.

U/21 Jenter

Inn til dagens finale var det Emilie Marie Aas fra Orkla som ledet etter at 12 serier innledende og semifinale var spilt. Hun hadde en totalscore på 2244, som var 119 poeng foran andreplass en Jenny Mathiesen fra Solør. Men i en RR-finale kan alt skje, og det er masse poeng å hente. For U/21 jenter ble det spilt dobbel RR-finale, så totalt 6 serier.

Etter 6 kamper spilt var det til slutt Jenny Mathiesen fra Solør BK som kunne krones som Norgesmester for U/21 jenter. Hun spilte 1222 i finalen, og endte på 3497. På en andreplass og sølv gikk til Emilie Marie Aas fra Orkla BK med 3314, mens bronsemedaljen gikk til Mia Linnea Lillegjære også fra Orkla BK med 3239.

U/21 Gutter

Det var Henrik Nordang Larsen som ledet inn til dagens RR-finale, med scoren 2479. Han hadde en liten ledelse ned til Gaute Øye Melstveit fra Kvam BK. Her ble det en jevn finale og det hele ble avgjort i den siste kampen. Men da alt var spilt ferdig var det ingen tvil, med totalt 150 bonuspoeng i finalen, og en score på 3758 var det Henrik Nordang Larsen fra Sarpsborg BK som ble kroner som norgesmester for U/21 gutter. Sølv gikk til Gaute Øye Melstveit fra Kvam BK, som gjorde en god 297 serie, og endte på 3581. Bronse gikk til Anders Johansen fra Trondheim BK som kjemper til siste slutt, han endte på 3569.

U/26 Jenter

I denne klassen var det kun 2 stk som deltok. Det betyr at score fra innledende og semifinale ikke har noe å si, da det ikke følger med inn i finalen. For U/26 jenter ble det spilt stegfinale, hvor det spilles 2 serier og totalscore er tellende.

Før finalen var det Vilde Hillestad fra Frogner BK som leder over Mia Martinez Fallmyr fra Grenland BK. Det ble alikevell en jevn finale når scoren var nullet og begge hadde like stor mulighet. Vilde hadde en liten ledelse foran sier nummer 2, med 149 mot 137. Begge hevet seg inn i andreserien og det var Vilde Hillestad som trakk det lengste strået og kåret til Norgesmester U/26 jenter, mens sølv gikk til Mia Martinez Fallmyr fra Grenland BK.

U/26 Gutter

Nok et comeback for Jens Mathiesen fra Solør BK, denne gangen på hjemmebane. Sist var på NM Ungdom i Haugesund i 2021 hvor han endte på 2. plass bak Georg Skryten. Jens ledet inn til dagens finale, men som nevnt tidligere så kan alt skje da det er masse poeng å hente i en RR-finale. For denne klassen ble det også jevnt og alt var ikke klart før siste serien, men det var altså eldste Mathiesen ungen Jens som ble kåret til Norgesmester for U/26 gutter med scoren 3730. Sølv gikk til Jonas Dammen fra Solør BK med scoren 3574, mens bronse gikk til Viktor Brentebråten Mortensen fra Molde BK med scoren 3554.

Dobbel gutter

Dobbel jenter