Mathias D. Otting ny Europamester – EYC 2024

Publisert 31.03.2024

Pressemelding

Skrevet av Jørgen Mathiesen

Årets EYC avsluttes på best mulig vis med gull i Masters-finalen til Mathias D. Otting. Dermed er EYC 2024 ferdigspilt, og for utøverne avsluttes det hele med banket i kveld, og hjemreise i morgen.  

Nå når EYC 2024 er over ønsker vi å gratulerer Madelen T. Danielsen, Emilie M. Aas og Mathias D. Otting med medalje i henholdsvis dobbel jenter og masters gutter. En stor takk til støtteapperatet som har gjort en formidabel jobb den siste uken med Landslagstrener Joakim Biehl i førerstolen. Biehl som nå har 2 mesterskap i banken som landslagstrener, og hvor begge har resultert i medaljer har han god grunn til å være fornøyd. Resten av støtteapperatet har bestått av leder Anette Frøhaug og Johan Söderström som også har gjort en super jobb denne uken.

Til slutt sender vi en takk til supporter-gjengen som har vært tilstede i Helsinki, samt fulgt med over nettet. Ett mesterskap blir aldri det samme uten en super heiagjeng som støtter opp om utøverne og lager liv i bowlinghallen.

MASTERS-FINALEN

Dagens Masters-finale begynte kl.09.00 (08.00 norsk tid) med 3 håpefulle nordmenn, 2 jenter og 1 gutt. Masters-finalen spilles som kamper, hvor den som var rangert nr. 1 i All Event møter nr. 16 osv. Det spilles om førstemann til 2 poeng, hvor man får poeng for å ha den beste serien. I flere tilfeller må det spilles en tredjeserie for å avgjøre vinneren, men ofte spilles kun 2 serier.

JENTENE

Det var Madelen T. Danielsen og Emilie M. Aas som gikk videre til dagens Masters-finale av de norske jentene.

Steg 1

Madelen møtte finske Emma Palermaa i steg 1 hvor begge åpnet med en god serie. Madelen spilte 213 mot 216, mens i andreserien spilte Madelen bedre enn finnen å vant med 202 mot 177. Det ble veldig jevnt helt inn i de siste rutene, men desverre gikk det ikke Madelen’s vei. Hun spilte 175 mot 176, og tapte kampen 1-2.

 

Emilie møtte danske Sofie Kærgaard Nielsen i steg 1. Det ble ekstremt jevnt mellom de i den første serien, hvor Emilie spilte 182 mot 183. I den andre serien gikk det dårligere for Emilie, og med kun 159 tapte hun serien mot Sofie som spilte 193, og kampen 0-2.

GUTTENE

Det var kun Mathias D. Otting av de norske guttene som kvalifiserte seg til Masters-finalen.

Steg 1

Mathias møtte Kayden Lagana fra Malte i steg 1 av Masters-finalen i dag, hvor han åpnet knallsterk med serien 244 mot 211. Inn i den andre serien fortsatte det gode spillet til Mathias som spilte 213 mot 178 og vant kampen komfortabelt 2-0.

Steg 2 – Kvartfinale

Etter å ha vunnet kampen i steg 1 gikk Mathias videre til steg 2 hvor den nedelandske Floris Dollevoet sto for tur. Mathias åpnet også her veldig sterkt med 242 mot 196, og fortsatte det gode spillet inn i andreserien. Her spilte Mathias 227 mot 194, og vinner kampen 2-0.

Steg 3 – Semifinale

Mathias går videre til steg 3 og semifinale i Masters-finalen, hvor danske Benjamin Kjærsgaard Kristensen står for tur. Det var i denne kampen hvor Mathias spilte mest komfortabelt, og hadde kontroll på kampen fra første kast. Den første serien vinner Mathias med 234 mot 189, og han avslutter med høye 247 mot 173. Det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne denne kampen.

Steg 4 – Finale

Etter å ha slått ut en danske, sto nok en danske for tur. Denne gangen var det Magnus Rehnquist som kvalifiserte som nr.12, plassen foran Mathias i All Event. Begge åpnet sterkt og det ble fort klart at det var store konkurrenter som møttes. Mathias spiller en god serie på 246, men taper mot Magnus sin 277 serie. Starten av andreserien er trå for begge og de bytter på hvem som har overtaket. Når vi kommer midt i serien finner Mathias et nytt gir, og setter inn støttet. Mathias vinner andreserien med 225 mot 191, og det må spilles en tredjeserie for å avgjøre vinneren. Også denne serien er preget av spenning og ingen får helt overtaket på den. Det hele ble avgjort i de siste rutene hvor Mathias nok en gang viser hva som ligger i han, med serien 221 mot 211 vinner han både serien og kampen 2-1.

Se finalen HER.

Dermed sikret Mathias D. Otting sitt første EM-gull og Europamestertittelen. 

LINKER