Klart for offisiell-trening i Sør-Korea – WYC 2024

Publisert 08.07.2024

Skrevet av Jørgen Mathiesen

Den norske troppen har nå spilt 2 økter uoffisiell-trening i VM-hallen i Incheon, og er klare for den offisielle-treningen tirsdag 09. juli. Guttene og jentene har forskjellige treningstider, men begge gruppene får 60 minutter til offisiell-trening. 

Under de uoffisielle treningene har den norske troppen kunne spilt på VM-profilen, men det har da blitt oljet med hallen sine oljemaskiner. For selve mesterskapet kommer det 2 helt nye Kegel Atlas maskiner, og det forventes å være noe forskjell på banene. Det vil bli daglig oppdateringer på vår Instagram-historie (@norgesbowlingforbund).

I dag ble det holt Team Managers meeting, hvor vi fikk noe mer informasjon om hvilke baner som Norge spiller, og hvilke puljer for de ulike distansene. IBF har også valgt å gå bort fra sine egne regler når det kommer til bakers og følgende regler gjelder:

  • I lag-distansen, og mikslag-distansen er det ikke pålagt å endre rekkefølge på spillerne.
  • Det er ikke pålagt å ha samme spillere de siste 2 rutene. Rekkefølgen på spillerne blir da: 1-2-3-4-1-2-3-4-1-2. Teoretisk så kan man altså ha samme rekkefølge i 10 serier.
  • Det er heller ikke et krav om å variere på kjønn i mikslag-distansen. Man kan spille med samme rekkefølge alle serier hvis man ønsker, samme som i Teams.

– Det er flere nasjoner som reagerer negativt til endringen vedrørende rekkefølge. Ikke noe som vi får gjort noe med, men det hadde vært mer fair-play og mer morsomt for spillerne, forteller Sportsjef Ulf Hämnäs.

Videre forteller Hämnäs at de ikke har fått tilgang til topografikartet i hallen, så det blir å legge noe ekstra fokus på å fange opp hva som skjer på banene.

– Det har vært noe utfordring med jetlag, men vi håper det er på plass til i morgen. Det er en meget fin spillergruppe som fungerer meget godt sammen med godt humør og stemning i troppen, forteller Hämnäs.

OFFISIELL-TRENING

Jenter

  • Kl.11.00 – 12.00 (04.00 – 05.00 norsk tid) – Starter på bane 7 og 8, og flytter 4 baner høyre hvert 10. minutt.

Gutter

  • Kl.15.00 – 16.00 (07.00 – 08.00 norsk tid) – Starter på bane 23 og 24, og flytter 4 baner høyre hvert 10. minutt.

LINKER