Ine Lorentzen, Frogner BK og Thore Liberg, Bekkelaget BK er årets norgesmestere

Publisert 13.03.2022
Redigert 14.03.2022

Dagens 2 finaler ble spennende i perioder, men til slutt var det Ine og Thore som vant hver sin gullmedalje.

Ine ledet foran dagens finale med 64 poeng på Trude som igjen var drøye 70 poeng foran Ann Cathrin på 3. plass. Hildegunn Teigen fra arrangørklubben Stavanger Døve var igjen over 100 poeng bak 3. plassen. Trude startet bra og tok litt innpå Ine i starten, men Ine kom sterkere tilbake og lot aldri Trude gå forbi. Ine fikk kontroll på spillet og kunne kontrollere seieren med en siste serie på 205. Trude beholdt 2. plassen som hun hadde etter semifinalen i går.

Ann Cathrin forsøkte hele tiden å få kontakt med Trude, men det var bare på de siste seriene hun tok litt innpå. Hildegunn kom aldri inn i spillet og ble nummer 4.

I herreklassen ledet Rolf Johan foran Thore med 80 poeng med Kjell Ivar på 3. plass 9 poeng bak Thore. Altså jevnt mellom de 3 beste. Tom var siste spiller i finalen, og han startet dagen snaue 200 poeng bak 3. plassen.

Så etter serie 1 var det klart for ny mann i ledelse. Thore startet godt med 205 og vant sin serie mot Tom og Rolf Johan tapte sin serie mot Kjell Ivar etter svakt spill. Kjell Ivar nærmet seg også Rolf Johan. I serie 2 fortsatte Thore med bra spill, nå med å spille 243. Rolf tapte igjen, nå mot Tom som spilte 212 så Thore begynte å få en god ledelse. I 3.serein spilte alle 4 svakt, og her tok Rolf litt innpå Thore, men ikke nok til at det skulle bli spennende. Så i serie 4 fant Thore tilbake sitt gode spill og spilte 235 og vant. Da hadde han kontroll på de 3 andre spillerne, og da han også vant serie 5 var det klart. Thore kronet dagen med nok en serie over 200 og vant også siste serien.

Rolf Johan hadde ikke dagen, og var ikke til å kjenne igjen fra spillet fredag og lørdag, men det holdt til å bli nummer 2. Kjell Ivar også skuffet litt i finalen og ble nummer 3. Tom Jonsson ble til slutt nummer 4.

Ine vant sitt forrige NM i 2018, mens Thore vant sitt 3. mesterskap på rad. NBF gratulerer alle medaljevinnere og en stor takk til Stavanger Døve og Rogaland Bowlingkrets for godt gjennomført mesterskap sammen med Lucky Bowl Åsen som viste seg frem på en utmerket måte.