Grace og Halvar reiser til Berlin i dag – ECC 2023

Publisert 22.10.2023
Redigert 25.10.2023

I dag reiser de norske representantene til European Championship of Champions 2023 (ECC) som i år spilles i Berlin, Tyskland. Det er Grace Kristiansen fra Glåmdal BK og Halvar Hagen Nilsen fra Blue Strike BK som drar, sammen med Hovedtrener Ulf Hämnäs. 

Det var Glenn Morten Pedersen fra Drammen Tigers som ble Norgesmester tidligere i år, og da kvalifisert til å representere Norge under ECC. Han varslet NBF i sommer at han ikke hadde mulighet til å representere, og da gikk plassen til sølvvinner fra NM.

I år deltar det 35 nasjoner av totalt 41, det er 36 herrer og 35 damer. Grunnen til at det er en herre flere enn antallet nasjoner som deltar er at fjorårets vinner i singel, er automatisk kvalifisert til å delta året etter. Da i tillegg til de nasjonale mesterne. F.eks når Glenn Morten vant ECC for Norge, reise han sammen med norgesmesterne året etter.

Spente før mesterskapsstart

Begge utøverne har gitt utrykk for at de er spente i forkant av mesterskapet, hvor Grace har tidligere vært i Berlin under Special Olympic, mens Halvar har aldri vært der. Begge skal denne kommende uken spille i Bowlplay Berlin for første gang.

– Det er første gang jeg representer Norge, så det er spesielt. Man har jo alltid forhåpninger i forkant, men jeg skal gjøre mitt bestet og ha fokus på mitt spill så får vi se hvordan det går, sier Grace Kristiansen.

Videre forteller Kristiansen at hun håper å kunne spille litt mer enn det obligatoriske, men at hun vet at det spilles mot de beste i Europa. Kristiansen sier at hun er veldig fornøyd med at hun får delta på ECC, og lære av de beste.

Halvar Hagen Nilsen har tidligere i år representer Norge under Herre EM, og representerer Norge for andre gang for herrene.

– Jeg føler jeg har en ganske fersk erfaring med spillnivå og hva som kreves. Utifra resultatene ved herre EM som gikk relativt bra så forventer jeg at jeg skal kunne gå videre et par steg, sier Halvar Hagen Nilsen.

Hagen Nilsen forteller at dette er et singel/mixed mesterskap, og at opplevelsen både rundt og på banen blir litt annerledes men at det skal gå bra.

– Jeg har aldri vært i Berlin før, verken i hallen eller byen. Så det blir en helt ny erfaring. Det blir spennende med mixed distansen det er en distanse som jeg ikke har spilt før, og som kan bli veldig interessant. Jeg tror Grace og jeg skal få til den distansen bra og jeg reiser til Berlin med et nyvunnet engasjement og motivasjon, sier Hagen Nilsen.

Øvelsene og programmet

ECC spilles både singel distanse menn og damer, men også mix dobbels. Mesterskapet spilles fra mandag 23.10 til lørdag 28.10. Utøverne fra Norge ankommer Berlin i dag, hvor det er mulighet for uoffisiell trening hele dagen. Den offisielle treningen er mandag 23.10, og når Norge spilles er enda ikke avklart.

Mandag 23.10

Tirsdag 24.10

Onsdag 25.10

Torsdag 26.10

Fredag 27.10

Lørdag 28.10

Linker

Skrevet av: Jørgen Mathiesen