GRENLAND BK – REKRUTTERING

Publisert 03.11.2023
Redigert 10.11.2023

Grenland BK – Rekruttering

Grenland BK med Tobias Fransson-Larønningen og Kristian Meidel Hansen i spissen, gjorde i 2022 et tiltak for å kunne rekruttere nye juniorer til klubben. Klubbens visjon er at det skal være et engasjement blant de yngre utøverne våre, både eksisterende og nye.

Derfor lanserte vi ved sesongstart fire treninger på halvannen time der juniorer kan komme og teste ut bowling for første gang som idrett. Vi lagde blant annet en plakat som vi fikk på skjermene i bowlinghallen. De delte vi også på sosiale medier som Instagram og klubbens Facebookside.

Her hadde vi stor suksess med flere juniorer som kom og viste interesse. Ved hjelp av våre to kunnskapsrike og engasjerte trenere, får barn og ungdom kjenne på mestring og glede med bowlingen.

Under treningene så har vi også benyttet oss av ulike leker og spill som kan øke engasjementet hos juniorene. Disse har vi hentet ifra Ungbowling sin nettside.

 

Hvorfor gjør vi som vi gjør? Jo vi er en klubb som mener at alle skal få bli med og få kjenne på idrettsgleden bowling medfører. Samtidig å ta vare på og skape et sosialt miljø med mange nye og gamle venner. Dette hadde vi ikke klart uten ledelsen i klubben. De har en visjon som er positiv for fremtiden, og det må man ha for å kunne bringe denne idretten videre og oppover.

Det har også hjulpet veldig med at Vestfold og Telemark Bowlingkrets kommer med arrangementer som er rettet mot junior og ungdom. De har i flere år hatt egen liga der kretsens junior og ungdom har kunnet samles og spilt mot hverandre. Dette for å sosialisere seg, og å ha det gøy med bowling.

Arrangementet ble en så stor «hit», som førte til en kopi av ligaen på landsdekkende basis via telefonkamper.

Tobias Fransson-Larønningen leder i VTBK sier dette: Vi i VTBK har en god visjon når det gjelder junior og ungdom i kretsen og vi ønsker at alle skal føle seg sett og hørt. Vi sørger også for at de skal få arrangementer som skal skje i en sesong som gjør at man kommer sammen og kan spille bowling sammen.

Tobias Fransson-Larønningen for Grenland BK