Første pulje Ungdoms NM 2022 ferdig

Publisert 28.09.2022

Første pulje ferdig, neste spilles på fredag kl 17

Første puljen består som vanlig av deltagere som bor i nærområdet. De første klubbene ute er da Orkla BK, Trondheim BK, TRX og Dora BK.

Her har vi resultatene og foreløpig plassering etter første pulje.

 

2 gjenstående puljer, deretter mellomspill

De neste to puljene blir spilt på fredag kl 17:00, og på lørdag kl 09:00. Her spiller da de siste 39 deltagerne, for å prøve seg på denne litt vanskelig oljeprofilen.

Det som man ser fra de første spillerne er at det er vanskelig å få lage den reaksjonen man trenger inn mot kjeglene. På en lang profil med mye olje, er det ikke mye reaksjoner å hente på det stedet kulen skal vende seg innover. Det blir mange splitt og mange 1-er kjegler igjen for det er vanskelig å få det riktig på de siste meterne av banen, og det blir som regel ikke bedre etter hvert som oljen blir dratt ned på tørrfeltet.

Spillere som får en liten fordel her, er de med litt mer rotasjoner, som 2-hånds spiller Emilie Marie Aas. Her får hun hjelp av at kulen har nok energi til å klare å vende seg inn mot slutten, for å hjelpe å få vekk kantkjeglene. Men på en krevende profil som dette, må man fortsatt være nøyaktig. Litt for lang ut så sklir bare kulen og kommer ikke inn igjen til lommen, og hvis man treffer litt for langt inn blir det fort en vanskelig splitt. På serie nummer 4 til Emilie, fant hun fram til en fin linje og fikk en god serie på 235 som hjelper henne godt for å prøve å komme med videre.

 

Dobbel klasse

Nytt i år er også en lengre dobbel øvelse. I de forrige årene har det kun vært innledende spill, og premier etter plasseringen der. Men i år er det også semi-finale og finalespill i dobbel klassene. Så her gjelder det ikke bare å være best på innledende for å få medalje, her må man også stå på hele veien ut.

Semi finalene i dobbel begynner på søndag rett etter Mellomspill 2 er ferdig, rundt kl 11. Her spiller da de 4 beste jente-lagene og de 4 beste gutte-lagene, så da må man følge med her og!

 

Følg med videre på mesterskapet, og gjerne se på livestreamene for å få ett bedre innblikk til hvordan forholdene er på en krevende og kanskje litt uvandt profil å spill på.

Linker
Oljeprofil