ESC 2023 – Øyvind tok bronse i Mastersfinalen

Publisert 04.02.2023
Redigert 06.02.2023

Da er vi klare med EM for 50+ og på den siste distansen, Masters, ennet vi opp med en bronse.

Herrer:

Gutta begynte sitt matchspill, hvor det spille best av 3 serier, allerede på fredag kvelden med de 2 første stegen.
I det første steget hadde vi 3 spillere med, Tore Torgersen, Kenneth Hermansen og Øyvind Harang.
Kenneth vant sin match mot Alessandro Del Carmine, Italien, i 2 rake serier mens både Tores og Øyvinds kamper gikk til avgjørende i en 3 serie.
Tore tapte sin serie og derved kampen mot italienske Marco Reviglio mens Øyvind vant sin 3 serie mot tyske Frank Øing.

I neste trinn ble det et skandinavisk oppgjør da både Kenneth og Øyvind ble stilt mot svensker.
Kenneth fikk møte en meget godt spillende Martin Paulsson som spilte fantastisk og det ble for vanskelig for Kenneth til tross for at han spilte god bowling. Det ble klar seier til Martin med 2-0.

I den andre kampen fikk Øyvind spille mot Stefan Yngstrøm og med et godt spill kunne han slå ut Stefan med klare 2-0. Øyvind spilte stabilt og bra og det ga Stefan noen sjanse.

Øyvind avanserte til lørdagens kvartsfinale hvor han ble stilt mot Malta spilleren Mark Spitteri.
I kvartfinalen gjorde Øyvind prosessen kort med Mark og vant med tydelige 2-0 og derved var semifinalen klar for Øyvind.

I semifinalen møtte Øyvind den rutinerte Gery Verbruggen, Belgia.
Dette ble en vanskelig oppgave da Øyvind ikke fikk til flyten i spillet og derved kunne Gery gå videre til finalen med 2-0 i matchen.
Men det blir da enda en Bronse for Øyvind, noe som betyr at han reiser fra EM for Veteraner med 2 bronse (dobbel med Ingar og i Masters) og 1 gull (4-manslag)

Damer:

Jane Marcussen innledet mastersspillet tidlig lørdag morgonen med å vinne sin første kamp med 2-0 mot Linda Van Kerckhove fra Belgia uten at det var noe storspill.
Men i Masters handler det om å vinne serier og det gjorde Jane i 2 rake serier.

I match nr 2. mot franske Valerie Murat var det litt høyere spill på Jane men det hjalp ikke mot den franske spilleren.
Valerie vant kampen klart med 2-0 og dermed ble det ikke mer spill på Jane.
Med det ennet det med en flott topp 16. plassering i årets EM for veteraner for Jane.

Oppsummering:

Norge reiser hjem med medaljer fra 3 distanser fra dette mesterskapet, 2 bronse og 1 gull. Det er ikke et dårlig resultat.
Mesterskap har vært tøft og utfordrende både fysisk og mentalt hvor forholdene ikke er noe som vi møter ofte nokk på hjemmebane.
Med noe lengre baneprofil enn vanlig i norge (43 fot), miksen av 2 forskjellig oljetyper i en utfordrende profil og krevende topografi ble forholdene krevende og noe som vi ikke har mulighet å skaffe erfaring på i Norge.
Dette understreker hvor viktig det er at det jobbes med å skape forutsetninger på det lokale planet for at de beste skal få forberede seg optimalt for mesterskap. Læringskurven blir meget bratt når vi kommer på mesterskapene og det er ikke kun på mesterskapene vi skal skaffe disse erfaringene.

Til tross for de utfordrende og meget krevende forholdene så har det vært en positiv stemning og alle har virkelig hentet frem noen fantastiske egenskaper under veis.
Men det er en god lærepenge å ta med hjem til Norge og vi får håpe på at det kan bygges opp gode forutsetninger som minner om mesterskapsutfordringer i fremtidens lokale miljøer.