Dobbel øvelsen ferdig i Europamesterskap for junior

Publisert 05.09.2022

Skrevet av Martin T. Remen

Dobbel var denne gangen første øvelsen inn i mesterskapet, og her var det godt spill av mange!

Ønsker du å lese mer om hvem spillerne er og hvor du kan følge de, hvilken kulevalg de har på mesterskapet, og se noen klipp fra hver spiller sin stil, så trykk her!

 

Gaute og Sander
begynte kl 9 på søndag

Dobbel øvelsen begynte i går på søndag den 4 september, med Gaute og Sander som begynte kl. 09:00.

Sander synes det var morsomt og lærerikt å spille sammen med Gaute, men begge hadde litt høye skuldre i starten så tok litt tid før de kom i gang. Sander valgt etter hvert å gå over til 3. stegs ansats istedenfor sin vanlige 5 steg, for å hjelpe å få ned kantkjeglene.

Grunnen til at dette fungerer, er at man senker litt på hastigheten til kulen, som gjør at kulen får enda mer tid til å ta tak i banen og vri seg litt mer inn på slutten, for å lage riktige vinkel for å få ned 7en og 10en. Det er ikke anbefalt å prøve å endre på hastigheten av kastet sitt, men Sander har funnet en grei løsning for å ha to forskjellige hastigheter, uten at det går utover rotasjon eller treffsikkerheten.

Gaute og Sander klarte å komme inn på en 12 plass etter sine 6 serier, som er ganske bra med tanke på at det var 45 dobbel lag i denne øvelsen!

 

Sondre og Mathias
tar neste starten som begynte kl. 13:15.

Dobbel spillet gikk ganske greit for de to her og! Sondre hadde god kontroll på spare, men den største utfordringen var å finne en stabil kulereaksjon. Det ble en del kulebytter her og der for å prøve å få den reaksjonen som var bra nok til å komme til lommen og få ned kantkjeglene, men han sier at han har lært seg å holde roen på ett sånt mesterskap, og gjør sitt for å kjempe til siste slutt.

Mathias slet litt med å få kulen til å reagere på den måten han ønsket. Kulen bare sklidde inn, og han klarte ikke å få kulen til å vende seg skikkelig inn mot lommen for å få god kjegle reaksjon. Banene endret seg også fort, så med en gang han gjerne fant ut av en linje han kunne spille, så endret det seg etter noen kast.

Dette dobbelt laget endte opp på en 25. plass, men men kunnskapen de har fått med seg fra første runde spill, kommer til å hjelpe de godt videre!

 

Madelen og Mia
hadde sin start i dag, mandag 05.09, og de startet kl. 09.

Både Mia og Madelen hadde en god start på spillet, men med banebytte så kommer det forskjellige utfordringer for spillerne. På en bane der mye skru for en to håndsspiller som Madelen er en fordel, så kan det hende at de med litt mindre rotasjon sliter litt med å få skikkelig reaksjon i kjeglene til en strike. Og andre ganger kan det være motsatt, med at for mye skru gir deg en vanskelig vei til lommen, mens lite skru gir deg en grei linje med akkurat bra nok kjegle reaksjon.

De endte opp på en 17. plass etter denne øvelsen, men de er klar for å gi en god innsats videre i mesterskapet!

 

Jenny og Sanne
spilte siste starten kl. 13:15.

Dobbel spillet var bra og lærerikt. Sanne følte hun hadde kontroll på det meste, men sier hun at hun slet litt med å finne striken. Hun prøvde seg i starten med Melee Jab Midnight Blue, men gikk raskt over til Melee Jab Special edition. Men hun sier det var dessverre ingen godfølelse eller strike og finne med den kulen, så gikk over til den kulen hun kjenner mest og føler seg tryggest med, nemlig Katana. Men den tryggheten og kunnskapen om når kulen ville begynne å ta tak, så fant hun gode veier til lommen, og fortsatte med den resten av øvelsen. Nervene er der alltid i ett mesterskap, men hvis man klarer å finne noe man er trygg på og holde seg til det, så hjelper det mye.

Jenny hadde ett veldig bra spill i denne øvelsen, med godt humør gjennom hele spillet. Hun og Sanne hadde god kommunikasjon gjennom øvelsen, og det hjelper mye for både nerver og resultat. Jenny sier at det største problemet hennes på denne øvelsen var å få inn de gode rekkene. Det var mange strikes og mange gode serier, men de kom aldri etter hverandre. Dette gjorde at det var vanskelig å finne fram til de høye poengsummene man trenger på ett sånt mesterskap for å sikre seg en plass videre. Kulevalgene til Jenny var Jackal Legacy til å starte med, før hun byttet over til Jackal Ghost når hun trengte den ekstra kraften på slutten.

Sanne sier også at hun fikk sett mer hvordan banen endret seg blant jentene, og tar denne kunnskapen med videre.

Se siste 3 kastene til Sanne i serie 4 her: https://youtu.be/_5Ixsr5Um6I?t=23885 Du kan se hun helt til venstre av videoen på 6:38:05 (Lenken skal sende deg direkte til det tidspunktet)

Etter 4 serier hadde de bra nok snitt til å komme med videre i finalen, men det var ikke slutt helt enda. Bane endring med forskjellige spillere som hadde spilt forskjellige linjer og med forskjellige kuler, gjorde at det var vanskelig å finne fram gode linjer til lommen. Dette gjorde at de dessverre datt ned forbi summen man trengte for å komme med videre i dobbel øvelsen.

Men de gjorde det beste ut av det, og med bare 66 pinner som skilte de mellom en plass videre, så har de fortsatt motet oppe!

 

Mesterskapet fortsetter

Mesterskapet fortsetter allerede dagen etter dobbel øvelsen var ferdig, og da skal Boys Teams begynne kl 9, og spille sine første 3 serier. Deretter tar jentene over kl 13:15 og spiller sine 3 serier. Så får de seg en liten hvil, og så er det opp igjen kl 9 dagen etter, for å fullføre de siste 3 seriene. Så tar guttene sin plass på banen kl 13:15, og spiller sine siste 3.

Her er det viktig å følge med! Du gjør det mye mer spennende for deg selv hvis du følger med live, og her er stedene du kan gjøre det:

Youtube, live streaming: https://www.youtube.com/channel/UCmofM1zqpjI-Lu0W4yxyuLA

Lanetalk, live scoring: https://beta.lanetalk.com/bowlingcenters/fae9ac58-0be4-11e8-8972-005056a558aa/livescoring

Resultatene blir lagt inn her etter hver serie: https://bowlingresults.info/eyc/2022/