De unge presterte i utlandet

Publisert 08.10.2023

I helgen så ble det spilte flere turneriger både i Norge og i utlandet. SBN Elite spillerne Mathias Danielsen Otting, Mia Linnea Lillegjære og Jenny Mathiesen har alle prestert godt i Sverige.

Alle tre spilte godt i Dalatouren i Hagfors, mens jentene gjorde det også godt i Söderköping Ladies Tournament.

Dalatouren i Hagfors

Dette er en av flere delturneringen i Dalatouren, hvor Mathias Danielsen Otting, Mia Linnea Lillegjære og Jenny Mathiesen alle spilte veldig godt. Etter innledende lå de unge utøverne slik:

  • Mia Linnea Lillegjære nr. 3, med 1388/6
  • Mathias Danielsen Otting nr. 5, med 1344/4
  • Jenny Mathiesen nr. 7, med 1316/6

I tillegg til disse spilte også Jørgen Mathiesen turneringen, og han kvalifiserte seg også til finalen som nr. 11 med 1274/6. Både Mia og Jenny skulle videre til Söderköping for å spille dameturneringen der, så ingen av de spilte finalen som gikk lørdag 07.10.

I finalen ble det spilt 6 nye serier, hvor topp 4 gikk videre til stegfinale. Her storspilte Mathias og med 300 serier og en høy sum på 1500/6 var han sikret 2. plass og kom inn i siste seg i finalen. Jørgen hadde ingen god dag på banen og ble nr. 13, med 1160/6 i finalen. Mathias møtte Ossian Kinnari i steg 3, og det skulle spilles 1 serie. Slik gikk steg 3:

Alle resultater finner du HER.

Söderköping Ladies Tournament

Hit dro det kun 2 norsker, og det var våre unge spillere Mia Linnea Lillegjære og Jenny Mathiesen. Her spilles det både i Open og HCP klasse + dobbel. For Open og HCP er det videre spill, mens dobbel er det kun innledende resultat som teller. I Open klasse deltar det 37 stk, mens i HCP klassen deltar det 67 stk.

Mia Linnea Lillegjære spilte i HCP klassen, og gjorde det veldig godt. Når alle hadde spilt innledende spill lå Mia som nr. 2, med scoren 1414. Dermed var hun kvalifisert rett inn i steg 3. Slik spilte Mia i innledende:

I steg 3 spilles det 4 nye serier, hvor topp 4 går videre til stegfinale. Det holdt dessverre ikke for Mia til å kunne kvalifisere seg videre. Hun spilte godt, og det ble tilslutt 10 poeng unna 4. plassen, men en sterk 5. plass på Mia.

Jenny Mathiesen spilte i Open klasse, og etter flere gode starter var det den siste starten som satt for Jenny. Med en god avsluttning på 229 og 258, og en score på 1332, lå Jenny som nr. 2 inn i dagens finale. På lik linje som Mia gikk Jenny inn i steg 3.

Ikke like god flyt for Jenny i dagens finale, og det ble nesten 100 pinner opp til cuten som gikk på 846/4. Jenny avsluttet godt med 224, og endte på en score på 741/4. Det ble uansett en sterk 8. plass for Jenny, som møtte flere store spillere fra Sverige og Finland.

I dobbel klassen spilte jentene bra og fikk en sterk 4. plass. Totalt var det 59 dobbeltpar som spilte.

Alle resultater finner du HER.