Les hva mesterskapets eldste hadde å si

05. feb. 2017 15:35 av Norges Bowlingforbund

Han er 90 år, spilte 190 i snitt innledende og kom på 9. plass i Norgesmesterskapet for veteraner.

Rolf Kristoffersen flyttet fra Bergen like etter krigen. 22. mai 1945 om han husker rett.
Det var rundt 1990 han først begynte å spille bowling i en alder av 64 år og er nå et aktivt medlem i Pensjonistenes Bowlingklubb i Oslo.

- Jeg spiller bowling mest på grunn av at jeg har mange av mine venner her. Ettersom årene går så har det blitt litt mer ensomt i min omgangskrets men bowlingmiljøet er stabilt, sier Rolf. Kona mi er flyttet på eldrehjem og vi har et stort hus ikke så langt fra bowlinghallen.

Flere har gratulert Rolf med prestasjonen denne helga og det er mange som er imponert over hvor sprek han er.

I innledende spill spilte han 1141 og i approbert spill ble det ny personlig rekord. Den tidligere rekorden var på 1112 for 4 år siden, i samme turnering.

I 2010 pakket han ned bowlingkulene og ble med til Wien for å delta i Europamesterskapet for veteraner. Han var litt usikker selv på hvilken by det var i, men med hjelp av en raskt søk på nettet fant vi ut at det ble arrangert i den Østeriske hovedstaden.

I dag ble spillet litt lavere. Etter en flott 5. plass innledende gikk han ned til 9. plass etter semifinalen.
- Jeg lå syk i hele natt og ble veldig fort sliten når jeg spilte i dag. Jeg er svært fornøyd med å klare å fullføre. Dette er, selv om jeg er småsyk, en fantastisk dag for meg, sier han. Nå vil jeg hjem!

Vi håper selvsagt å både høre og se mer fra Rolf ved en senere anledning.