Jr Norgesmestere

31. jan. 2010 17:28 av Svein Roger Olsen

Her er årets Jr. Norgesmestere:
(fra venstre)
Marthe Hegna Karlberg, Andrea E. Hansen, Robin Nordås Grindvik og Øyvin Kulseng

98 juniorer deltok i årets Junior NM i Hønefoss. De utgjør Norges bowlingfremtid og stilte opp med ulike motivasjoner og forventninger til resultater. Mens noen stilte opp med gull og medaljer i sikte, og noen med håp om Jr. EM plass som belønning, stilte like mange opp med ambisjoner om å slå seg selv. Det å overgå egne forventninger, og ta med seg mest mulig erfaring og gode opplevelser videre i en gryende bowlingkarriere.

6 serier innledende spill utgjorde grunnlaget for resultatet i dobbel. Flere gode resultater ble oppnådd og flere av medaljene var positivt overraskende.

I klassen Eldre Gutter ble gullet vunnet av duoen Robin N. Grindvik og Jon Ståle M. Sellægg fra Verdal BK. Jon Ståle spilte jevnt og kjempet det han maktet, mens Robin slet en del i starten. Først på de tre siste seriene løsnet det skikkelig. Med 243, 228 og 247 sikret Robin gullet og leverte meget gode 1243 på sine 6 serier. Duoen oppnådde 2340 til sammen og det holdt til seier i massevis. Henrik Oseth og Thor Kr. Solberg, Solli BK, ble henvist til 2. plass og tok nok ett dobbelsølv i sitt siste Jr. NM. Lasse Veisanen og Chris N. Sunde fra Gokstad BK tok en god og meget imponerende bronsemedalje etter at Chris dro paret opp i 2194 poeng.

I klassen Eldre Jenter var det kun to dobbeltpar med og det var aldri tvil om at gullet skulle ende hos Frogners søskenduo. Sandra og Malene Bakken spilte 2046 mot Askøyparet Sonja Karin Vikse og Celine Larsens 1817. Ett meget fortjent gull til Malene og Sandra som så langt i sesongen 2009/2010 har oppnådd flere gode resultater.

For de Yngre Guttene var det Arvid Espen og Stian Hoff fra Orkla BK som stakk av med gullet med scoren 2079. De viste med det at det gror virkelig godt i Trøndelag om dagen etter å ha sikret kretsens andre gull i dobbel. Nr 2 i denne klassen ble Lars Kofstad og Stian L. Tjønndal fra Vågan BK. Kun 19 poeng bak vinnerne tok de en sterk sølvmedalje. Vegard Robstad og Jonas Solheim fra Vennesla BK tok en meget hyggelig bronsemedalje som forteller at det er nye talenter på vei også fra Sør-Norge.

Også i klassen for Yngre Jenter var det kun 2 dobbeltpar med. Det ble et rent klubboppgjør da begge parene var fra Polar BK. Det var Karoline S. Helgesen og Andrea E. Hansen som tok en forventet seier. De oppnådde 1868, mens Nina Mortensen og Ida- Mari Bremnes presterte 1286. Litt trist at det ikke er flere deltakere i jenteklassene, men ære til jentene fra nord som tar turen og deltar, noe som resulterte i medaljer.

De beste individuelle spillerne fra innledende gikk videre til semifinaler. EG 16 , EJ 6, YG 10 og YJ 10 spillere. Av disse gikk de 6 beste i hver klasse videre til PP finale. Det ble spilt mye meget god bowling i finalene og i et par av klassene skulle det bli meget jevnt…

I Eldre gutteklassen skulle det hele avgjøres i siste serien mellom de to klart beste spillerne. Lars Chr. Nygår, Frogner BK, hadde 19 poeng å gå på før møtet med Robin Grindvik, Verdal BK. Lars Chr. hadde tilsynelatende kontroll og trengte kun å spare i sisteruten. Det ble derimot en “washout” og 6 3 noe som ga Robin sjansen. Han trengte minst to strike i sin siste rute og satte like godt tre stykker. Han vant da serien med 5 pinner og NM gullet med 6 poeng.
Jens Didrik Bakken fra Rolvsøy BK stakk av med bronsemedaljen.

Også i klassen Eldre jenter ble det utrolig jevnt mot slutten. Mens Malene Bakken fra Frogner BK hadde kontroll på bronsen var det Sonja Karin Vikse, Askøy BK, og Martha Kalberg, Larvik BK, som skulle gjøre opp om de edleste medaljene. Martha hadde ett forsprang på 49 poeng før serien mot Sonja. Sonja vant serien med 27 og fikk i tillegg 20 i bonus, noe som gjorde at hun tok inn 47 av de 49 hun var bak. Dermed gikk gullet til Martha med kun 2 poengs margin etter den meget spennende innspurten.

Det ble ikke fullt så jevnt i Yngre gutter klassen, men seieren smakte nok minst like godt for Øyvin Kulseng, Larvik BK. Med mye godt spill holdt Øyvin
unna for de andre som jaget bak. Nærmest var Stian Hoff fra Orkla BK. Han tok sølvet 41 poeng bak vinneren, men kun 11 poeng foran bronsemedaljevinneren Patrik Emblem fra Molde BK.

I den siste klassen, Yngre jenter var det egentlig heller aldri noen tvil. Andrea E. Hansen, Polar Team, var i en klasse for seg fra start til slutt og vant med scoren 3344. Hjemmehåpet Line Berg Almestrand fra Ringerike BK ble nr. 2 med 3057 poeng. Sandra Bakken, Frogner BK ville ikke være noe dårligere enn storesøsteren Malene, og tok med seg sin egen bronsemedalje.

Arrangementsmessig gikk det hele meget bra for seg. Arrangørene og hallpersonalet sørget for at spillere og tilskuere hadde det de trengte i sine forberedelser og utøvelser.
Neste store oppgave blir Sgl/Dbl NM som arrangeres samme sted 6.-9. Mai.http://www.bowlingres.no/turneringer/oversikt/?Turnering=2122