• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Årets NM for veteraner er ferdigspilt

Årets NM for veteraner er ferdigspilt

Av Erik Garder / 2021-08-29

På mesterskapets siste dag av årets NM for veteraner bekreftet Janne Monsen, Molde BK og Tore Torgersen, Trondheim BK at de var de klart beste spillerne.

Først noen ord om semifinalene som ble spilt i går kveld og i formiddag. Janne Monsen som ledet klasse A fortsatte med godt spill og spilte 1199 på sine 6 serier i semifinalen, og ledet klart før RR finalen startet. Jane Marcussen, Fredrikstad BK spilte også godt med 1195, men hadde kun 1038 på de 6 første. Det holdt allikevel til en 2. plass så langt. Mette Hansen spilte også bedre nå enn på de 6 første og fikk totalt 1165.

I klasse B var det Kari Engmark Lunde, Frogner BK som var best inn i finalen. Hun spilte best i semifinalen med 1081 og hadde 1066 fra double spillet. Her var Fredrikke Bøe, Oppdal BK på 2. plass med Bente Händler, Sølvkula på 3.

I klasse A herrer var Tore Torgersen fortsatt klart best. Han spilte 1321 nå som var det nest beste resultatet blant herrene i semifinalen kun Stefan Palmèr spilte bedre med 1356. Øyvind Harang økte fra 1269 til 1278. Steinar F. Olsen på 3. plass inn i semifinalen en med 1267 og 1265 nå. I klasse B var det John Aarre som ledet etter 1264 i semifinalen. Hans Harald Nilsen, Fredrikstad BK spilte seg opp til en 3. plass med 1275. Jan Dhelie beholdt 1. plassen inn i finalespillet etter å ha spilt 1184 og ledet foran Ivar Lønnum, Steinkjer BK som spilte 1193. Børre Rosenkilde, Norsia spilte 1149 og var nummer 3.

I RR finalen i dameklasse A hadde ikke Janne flyt, men med den store ledelsen var det aldri tvil om hvem som skulle vinne. Mette Hansen som spilte best i RR finalen med 1000 i ren score på sine 5 serier ble nummer 2. Jane Marcussen falt ned fra 2. plassen og ble nummer 3. Kari Engmark Lunde ledet fra start til siste serie var spilt i klasse B, men på plassene bak var det 3 damer som kjempet om 2. og 3. plassen. Liv Bråthen også hun Frogner BK vant sølvmedaljen 11 poeng foran Fredrikke Bøe som ble nummer 3. Monica Bjerke var 10 poeng fra 3. plassen.

I herreklasse A forventet alle det store spillet, men det ble litt jojo serier i gruppen. Det var derimot ingen som klarte å ta igjen Tore Torgersen. Øyvind Harang som var på 2 .plass inn i finalen beholdt sin plassering og fikk sølvmedaljen rundt halsen. Tor-Øyvind Lunde som spilte best av A spillerne i finalen var nummer 5 foran finalen, men ble til slutt nummer 3.

Stefan Palmèr hadde kontroll i klasse B etter sitt gode spill på de 12 første seriene og vant foran John Aarre. Stefan hadde beste poengsummen i denne klassen. Han var like klar nummer 2 som Stefan var nummer 1. Guttorm Bjørøen spilte nest best i klassen og spilte seg opp til 3. plass.

I C klassen var Jan Dhelie best allerede etter 6 serier. I finalen befestet han sin posisjon ved å spille best med 1054. Han vant klart foran nummer 2 Børre Rosenkilde som spilte seg opp en plass fra semifinalen. Arnt Inge Kjesbu spilte seg opp fra 5. plass til å bli nummer 3.

Takk til arrangørklubben Oslo Bowlingklubb og også Lucky Bowl Veitvet som viste seg frem på en veldig positiv måte. Den nye daglige lederen har gjort alt han kunne for at alle spillerne skulle føle seg velkommen, stor takk Johan og hans betjening !

Bowlingforbundet gratulerer alle som vant medaljer i årets NM for veteraner !