Coachens corner – Hva skjer!

Hva gjør vi om dagen?

I den situasjon som vi alle befinner oss i er det kanskje ikke alltid enkelt å «holde koken» og interessen oppe. Det kan se ut som at det ikke skjer noe og at alt «er på vent». Til tross for at vi har blitt pålagt restriksjoner i hva vi får, og kan, gjøre så kan jeg med bestemthet konstatere at det er full aktivitet, og litt til, med planlegging og den evige justeringen av planene.
Og det er det mye av om dagen. Forutsetninger endrer seg nesten daglig og vi prøver å være forberedte for et hvert tenkbart scenarie.
Vi er med andre ord i full aktivitet for å tilpasse og muliggjøre aktivitet der vi kan, og får, ha aktivitet. Som dere, så håper vi at det skal bli muligheter for aktivitet. Og når det skjer er vi klare!

Så har vi bare suttet på hjemmekontor og arbeidet?

Absolut ikke!
Vi har hatt mulighet til å gjennomføre noe som vi ikke har hatt mulighet og resurser til tidligere.

Jeg har hatt gleden av å få besøke 5 forskjellig bowlingmiljøer med Kegel Specto Go.
Centrum Bowling og Dora 1 Bowling & Biljard i Trondheim, Hønefoss Bowlingsenter, Solør Bowling og nå i helgen var jeg på Kongsvinger Bowlingsenter. På alle stedene så fikk jeg vist frem hva Specto egentlig er, hvordan vi bruker det og hvor viktig det er at noen som kan hjelp til med å tolke, tyde og mange ganger oversette informasjonen til spillerens spilleteknikk. Her føler jeg at det var mange som fikk seg en overraskelse i hvor mye informasjon som egentlig er tilgjengelig, og hvor det plutselig ble et nytt perspektiv på hvordan den fysiske teknikken på ansatsen henger sammen med, og påvirker, den taktiske informasjonen som er tilgjengelig fra Specto.
Det er også derfor det er viktig at det er en godt oppdatert trener på plass når man prøver Specto for første gang. Hvis ikke innholdet i Specto informasjonen blir forklart på riktig måte blir Specto kun et verktøy som viser en 2D og/eller 3D bilde av ditt kast.
Vedlig morsomme kommentarer og fremfor alt så er det en fantastisk opplevelse, og morsomt, når «kronestykket» faller gjennom og kommer på plass hos spillere. Når man ser hvordan spørsmålstegnene forvandles til utropstegn rett fremfor øynene er enormt oppløftende å få være med på!

Vi fortsetter utover våren med å prøve på å komme ut i forskjellig miljøer for å få introdusert Specto Go men også for å aktivere, motivere, inspirere og snakke med dere i miljøet. Jeg har hatt mange flotte samtaler og opplevelser ved disse 5 besøkene.
Jeg håper at det er flere som ønsker besøk og at dere tar kontakt for å få planlagt dette.

Er det noe annet som skjer?
Selvfølgelig, det er ikke sånn at vi venter på at ting skal skje.

Vi arbeider med oppdatering av utdanningsprogrammet gjennom utviklingen av SportBowlingNorge Akademi.
Jeg skal være med å holde en Trener 2 utdanning kommende helg men grunnet den situasjon som vi er i så har jeg sammen med leder for Trenerutvalget, Leif Skjegstad, kommet frem til at tidspunktet ikke er optimalt og at det er bedre vi i bowling gjennomfører både Trener 1 og Trener 2 etter sommeren, under høsten. Det blir bedre i henhold til kvalitet på gjennomføring, oppdatering av utdanningsprogram som pågår og de reelle mulighetene for trenerne og komme i «arbeid» etter kurs.

Som dere har sett så har vi tatt de første trinnene med SportBowlingNorge. Vi fortsetter å skape forskjellige saker som vi kommer å ta i bruk.
Akkurat nå er vi i en prosess hvor vi har skapt forskjellige verktøy for å måle forskjellige faktorer fra deres spill på en ny og annerledes måte.
Da Specto ikke er tilgjengelig overalt og hele tiden er det viktig at det finns en løsning hvor dere kan formteste dere selv i forkant av turneringer og i forkant av endringer i teknikk. Disse testene kommer å bli tilgjengelig for alle når vi er ferdig med de siste testene og justeringene.
Men de kommer å brukes kontinuerlig på landslagets fremtidige bruttotropp, SportBowlingNorge Elite, som et komplement til hva vi får til med Specto.

Videoer for «allmenheten» er planlagt å spilles inn med profesjonell hjelp.
Skript/manus er noe som jeg skriver på nå og disse videoene er tenkt å bli tilgjengelig for hele bowlingmiljøet. Det er ikke alt som må være vanskelig…
Det er viktig at vi skaper et aktivt samarbeid med haller og hjelper til der vi kan for at vi skal få «tilgang» til fler medlemmer i klubbene.

Som flere av dere sikkert har fått med dere så har jeg også blitt involvert med IBF og utviklingen av et nytt utdanningsprogram som skal oppfylle de forventninger som IOC stiller til kompetanseprogrammer for idretter.
Her skal det første trinnet være klart til senere i år, kanskje allerede til sommeren men det kan være litt vell optimistisk i henhold meg selv og kollegene i arbeidsgruppa.

Vi fortsetter med videreutvikling og etablering av SportBowlingNorge.
Og her kommer det mye fremover. Akademi, Talentprogram, Eliteprogram, konkurranser (både lokalt og nasjonalt. webbasert og «live») med ny tilnærming til statistikk og resultatpresentasjoner, «Bootcamp» og tekniske samlinger for damer og 2-håndsspillere er bare noen av de ingredienser som det arbeides med daglig.