Kvartfinalene er ferdigspilt – 48 spillere gjenstår i NM sgl/dbl

Av Per Iversen / 2020-10-17

Lørdag kveld skal 16 damer og 32 herrer spille semifinaler om finaleplassene, Round Robin, på søndag. ( 8 deltagere i damefinalen, mens det vil være 12 herrespillere i deres finale.)

Etter kvartfinalen har Andrea Eliassen Hansen, Arctic Strike BK, koblet et visst grep i dameklassen. Hun spilte 1.278 i kvartfinalen, noe som var best. Men innledende poengsum på 1.256 har hun en totalscore på 2.534 poeng. Det betyr en ledelse på 124 poeng til Åse Jacobsen, Trondheim BK, som ledet etter innledende spill. Like bak på 3. plass følger Jeanett Haavelmoen Johansen fra Frogner BK med 2.398 poeng. 8. plassen som vil gi finalespill etter semifinale, innehas så langt av Heidi Thorstensen, også Frogner BK, med 2.210 poeng.

I herreklassen er det jevnt og spennende. Her leder Alexander Beck, Solør BK, med 2.698 poeng etter fine 1.424 pinner i kvartfinalen, noe som var klart best. Nummer to i herreklassen så langt er Glenn Morten Pedersen, Drammen Tigers BK som ligger kun 26 poeng bak Alexander. På 3. plass følger Tore Torgersen, Trondheim BK med 2.648 poeng. På den viktige 12. plassen ligger Mathias Kjær, Åsane BK med 2.524 poeng. Han spilte morsomt nok 1.262 poeng i begge sine 6-serier.

Semifinalene vil selvsagt kunne endre situasjonen; 6 nye serier som legges til poengsummen fra de 12 første – så her er det bare å følge med! Dessverre er ikke streaming-tilbudet så godt som NBF hadde ønsket, men det er like fullt streaming tilgjengelig – foruten Livescore. Lenkene gjengis nedenfor.

STREAMING NM 2020

LIVESCORE NM 2020