• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Ridderslaget til begge NM-vinnerne

Ridderslaget til begge NM-vinnerne

Av Per Iversen / 2020-10-18

Spillerne som til slutt stod igjen som vinnere under NM sgl/dbl 2020 vant NM-tittel, og Kongepokal, for henholdsvis andre og første gang. NBF gratulerer Jeanett Haavelmoen Johansen, Frogner BK (som også vant i 2011) og Alexander Beck, Solør BK!

Begge ble også slått til Riddere av Wilkinsons sverd – damene har først kunnet bli riddere fra 2019.

I herreklassen ledet Alexander hele veien fra kvartfinalen og helt frem til Kongepokalen – imponerende at han tålte presset som «frontrunner». Det var mange sultne, tøffe konkurrenter som gjerne skulle tatt ham igjen, men slik ble det ikke. Alexander holdt hodet kaldt og vant 7 av sine 11 kamper i Round Robin. Han var i ledelsen hele veien også i finalen, selv om ledelsen til tider var relativt liten. Til slutt endte Alexander Beck opp med 6.582 poeng, 75 poeng foran nr to. Andreplassen gikk noe overraskende til Mathias Kjær, Åsane BK. Mathias var ikke en av forhåndsfavorittene, men lå like fullt på 4. plass da finalen startet. Mathias vant ikke mindre enn 9 av sine kamper i finalen, og fikk med den innsatsen høyest totalpoengsum, inkludert bonus, på søndag – men aller viktigst, sølvmedalje til slutt! Kampen om bronsemedaljen ble tett, til slutt tok Glenn Morten Pedersen denne, kun 5 pinner foran Max Østbergh.

I dameklassen greide ikke «frontrunner» Andrea Eliassen Hansen å holde ledelsen hele veien inn. Andrea slet hele veien i finalen, hadde kun en serie over pari, og vant bare 1 av sine 7 kamper i Round Robin. Når Jeanett samtidig spilte meget bra, var hun faktisk i ledelsen med 88 poeng inn i siste runde. Der var det aldri noen tvil, og Jeanett cruiset inn til seier, noe hun selv ikke var ordentlig klar over; faktisk litt morsomt å se på – idrett er gøy, av mange grunner! Totalt vant Jeanett 5 av sine 7 kamper, og oppnådde totalt 5.269 poeng. 2. plassen gikk til Andrea med 5.125, så seiersmarginen ble til slutt faktisk ganske stor. Åse Jacobsen tok tredjeplassen med 5.093 poeng, kun 2 poeng foran Heidi Thorstensen. Heidi greide for øvrig det kunststykket å vinne alle sine 7 kamper i finalen, noe som gjorde at hun oppnådde høyeste totalpoengsum blant damene på søndagen.

NM sgl/dbl var også siste delkonkurranse i World Cup-kvalifiseringen 2019/20, og denne ble vunnet av Grethe W Fosseide og Jonas Dammen, begge Trondheim BK. Konkurransen vil først bli avholdt i 2021, utsatt fra 2020. NBF gratulerer!

Arrangøren, Trøndelag Bowlingkrets, og hallen: Bowling1 Heimdal – sørget for at mesterskapet ble gjennomført på en fin måte, inkludert gode smittevernstiltak, et faktum også Trøndelag Idrettskrets gjorde et nummer av etter sitt besøk på lørdag morgen.

NBF er glade for at man til slutt greide å få avholdt årets NM sgl/dbl, og takker alle deltagere og arrangør for innsatsen!