Klart for finalespill; NM i Heimdal

Av Per Iversen / 2020-10-17

Semifinalene er avviklet, og på søndag står kun Round Robin igjen før Kongepokaler skal deles ut.

I dameklassen befestet Andrea Eliassen Hansen, se bildet, sin ledelse i semifinalen. Hun ble nok en gang beste spiller, med 1.240 poeng på disse 6 seriene, og går inn i finalen med 3.774 poeng. Nærmest følger Jeanett Haavelmoen Johansen med 3.617 pinner, etter 1.219 i semifinalen – hun spilte seg opp fra 3. til 2. plass. På siste medaljeplass ligger Åse Jacobsen, 35 poeng bak Jeanett. Derfra er det nesten 200 poeng ned til Heidi Thorstensen på 4. plass.

Round Robin er alltid spennende, og mye kan skje på søndag, intet er avgjort. Men det er klart: Andrea ser stabil ut – kan noen vippe henne av pinnen i løpet av siste spilledag??

I herreklassen greide Alexander Beck å forsvare den ledelsen han hadde etter kvartfinalen. Han oppnådde 1.351 poeng i semifinalen, og går inn i finalen med 4.049 poeng. Det betyr en ledelsen på akkurat 30 poeng til den gamle ringreven Glenn Morten Pedersen, regjerende Norgesmester. Det blir følgelig en meget spennende i finalesøndag i herreklassen. Dette også fordi spillerne på de neste plassene heller ikke ligger langt bak. Beste poengsum i semifinalen oppnådde Max Østbergh fra Rana BK med 1.396. Dette førte til at han overnatter på 3. plass, med totalt 3.965 poeng, foran nestoren Tore Torgersen som tar med seg 3.913 pinner under puten. Spillerne på plass 5 – 7 ligger også under 200 poeng bak Alexander, så dette kan åpenbart bli en meget interessant finalesøndag – akkurat slik det skal være under ett NM!