Ungdoms-NM; innledende spill ferdig

Av Per Iversen / 2020-09-19

Det var med stor glede og forventning at årets Ungdoms-NM ble åpnet på fredag ettermiddag. Ordføreren i Åsnes kommune stod for den formelle åpningen av mesterskapet, supplert av FS-medlem Grace Kristiansen.

Det ble på vanlig måte kåret doublemestere etter innledende spill, 6 serier. Vinnerne i jenteklassen ble Line Berg Almestrand og Hanne Buran Spets fra Trondheim BK med 1.953 poeng. I gutteklassen vant Adrian Kindervaag og Ronny Lygre, Cross BK med 2.393 poeng. NBF gratulerer begge vinnerparene! (Som alle sammen hyggelig nok ser godt fornøyd ut på bildet = det er morsomt å vinne NM-tittel.)

Før siste innledende pulje ble de tilstedeværende spillerne – 6 tilstede av 7 mulige – fra årets uttatte lag til Junior-EM kalt frem på ansatsen, hvor de fikk utdelt tildelingsbrev for sitt stipend på kr 5.000. Dette som «plaster på såret» for at årets Junior-EM ble avlyst. NBF gratulerer alle syv spillere – vel fortjent – og samtidig åpenbart motivasjon for fortsatt trening og personlig utvikling, ikke sant?

Etter innledende spill leder Vilde Hillestad, Molde BK yngste jenteklasse med 1.011 poeng, foran Jenny Mathiesen, Solør BK, som ligger 34 poeng bak. I eldste jenteklasse, U26, leder Ronja Mørch Petersen, Trondheim BK, med 1.074 poeng.

Yngste gutteklasse, U21, er som vanlig den klassen med flest deltagere. Her leder Georg Skryten fra Cross BK etter innledende spill med fine 1.358 poeng på en åpenbart krevende profil. Nærmest følger Alexander Beck og Henrik Svartholt, begge fra Solør BK; henholdsvis 89 og 155 poeng bak Georg.

Blant de eldste guttene har Ronny Lygre tatt føringen med 1.245 poeng, etterfulgt av Arvid Espen, Trondheim BK med 1.221 poeng og Adrian Kindervaag ytterligere 73 poeng bak Arvid.

Semifinaler i alle klasser spilles lørdag ettermiddag/kveld – med finalespill på søndag fra kl 10.