• Home  / 
  • Nyheter
  •  /  Spesielt regelverk for Landsliga 2020/21; trekking av lag /behov for utsettelser

Spesielt regelverk for Landsliga 2020/21; trekking av lag /behov for utsettelser

Av Per Iversen / 2020-09-14

På sitt møte 12. – 13. september fastsatte Forbundsstyret et spesielt regelverk for kommende Landsliga-sesong som tar hensyn til den spesielle situasjon som Norge, og idretten, står oppe i. Regelverket gir anledning til å trekke lag senest 18. september uten at bøter vil utstedes. Spesielle regler vil gjelde for lag som trekker seg nå, med tanke på sesongen 2021/22. Dette inkluderer mulighet for playoff rundt nedrykk om mange lag skulle trekke seg fra samme avdeling. Detaljerte regler rundt akkurat dette punktet vil foreligge noe senere.

Videre kan kamper som er satt opp i serierunde 1 – 3, utsettes uten nærmere begrunnelse. Det holder at ett av lagene ønsker utsettelse. Søknad om utsettelse må sendes Seriekomiteen senest 72 timer før oppsatt kamptidspunkt, og vil automatisk innvilges. Nytt kamptidspunkt må fastsettes innen en måned etter innsendt søknad.

Det anmodes på det sterkeste om at alle klubber/lag setter seg inn i hele regelverket. Dette kan leses via linken nedenfor.

Målsetningen med regelverket er å legge forholdene til rette for seriespill for de klubber/lag som ønsker å gjennomføre sin bowlingaktivitet, selvsagt i henhold til gjeldende smittevernsregler. Dette samtidig som vi alle skal ha respekt for at personer kan føle seg utrygge, og derfor ønsker å avstå fra/utsette sin deltagelse i Landsliga 2020/21. Telefonkamper som erstatning for fysiske kamper i Macron-liga for begge kjønn pluss alle divisjoner for herrene, har blitt diskutert og forkastet som alternativ.

Det er fortsatt mye usikkerhet rundt utviklingen av Covid-19, noe det vil være i lang tid fremover. Forbundsstyret vil derfor evaluere situasjonen på nytt på sitt neste møte, 10. oktober. Hvorvidt det tidspunkt, eller senere, vil fattes nye beslutninger rundt gjennomføring av sesongen 2020/21, gjenstår å se. Helgens beslutning, og det foreliggende regelverk, er fattet ut fra et sterkt ønske om å tilby ligaspill også under de foreliggende omstendigheter; for de klubber og lag som ønsker dette. Skulle det være spørsmål rundt dette regelverket, vennligst ta kontakt med Forbundskontoret.

SPESIELT REGELVERK FOR LANDSLIGA 2020/21