Sofiemyr BK og Solli BK slås sammen = Oslo BK

Av Per Iversen / 2020-09-25

På årsmøter gjennomført i går, 24. september, ble det besluttet at Sofiemyr BK og Solli BK slås sammen. Sofiemyr BK er overtagende klubb, og det ble samtidig besluttet å endre navn på klubben til Oslo Bowlingklubb.

Hjemmehall vil fortsatt være Lucky Bowl Veitvet. De to klubbene hadde meldt på to lag i Landsliga 2020/21. Som følge av sammenslåingen trekkes laget til Sofiemyr BK i 1. div Herrer, mens laget i Macron Herrer opprettholdes, under navnet Oslo BK.

Det er på mange måter vemodig at de to klubbnavnene forsvinner – kanskje særlig Solli BK som i mange år var en «stormakt» innen norsk bowling, med en rekke mesterskap både i ligaspill og ulike NM. Sofiemyr BK har også hatt en god klang i norsk bowling, men nå er det nye tider; slik er det bare.

Situasjonen hos begge klubber, og i Oslo-området som sådan, har medført at en slik sammenslåing etter hvert ble ansett som naturlig i begge klubbmiljøer, noe NBF selvsagt bare kan ta til etterretning. NBF vil gi det sammenslåtte klubbmiljøet honnør for god dialog under prosessen, og et godt stykke administrativt arbeid – en slik sammenslåing er ikke helt enkel, formelt sett. Alle praktiske oppdateringer i NBFs datasystemer er igangsatt, og resultater vil kunne registreres på Oslo BK allerede til helgen. Nye klubbdrakter vil åpenbart komme; inntil videre gis berørte spillere anledning til å benytte sine nåværende spilledrakter.

Lykke til med sesongen ønskes til Oslo BK, og alle andre klubber!