Hønefoss blir stedet i mars: Dameturnering og Finalehelg VM-kval Veteran

Av Per Iversen / 2020-09-30

NBF har besluttet å legge den terminfestede Dameturneringen, finalespill 13. – 14. mars, til Hønefoss Bowlingsenter. Som sikkert mange kvinnelige spillere husker, var denne turneringen planlagt og klar for gjennomføring i mars 2020, i Drammen. Men Korona-situasjonen medførte at denne turneringen, som alt annet, ble avlyst i vår.

Tiltaket og ideen bak fremstår som viktig, og NBF er glade for å kunne informere om at man setter opp turneringen på nytt, nøyaktig ett år etter det første forsøket. Nærmere informasjon om turneringen vil følge om en stund, men det kan i utgangspunktet påregnes et lignende turneringsoppsett som det som var planlagt i Drammen. Dette innebærer også et gratis «motivasjonsseminar» lørdag ettermiddag. Den opprinnelige invitasjonen gjengis i lenken nedenfor – dette for å minne alle kvinnelige spillere om konseptet. Hold av datoen, så vil det komme ytterligere informasjon etter hvert.

NBF DAMETURNERING «TURNERINGSKISSE» (kun illustrasjon)

Helgen etter vil Hønefoss på nytt stå i sentrum for en spennende turnering. Denne gangen finalehelg for kvalifisering til VM Veteran. Turneringen vil bestå av 4 delkonkurranser på 4 forskjellige profiler, og vil finne sted 20. – 21. mars, altså på Hønefoss. Reglementet for denne kvalifiseringen ble offentliggjort i juni, og gjengis for ordens skyld nedenfor.

REGLEMENT VM VETERAN KVALIFISERING

Årsaken til at Hønefoss har blitt valgt som lokasjon for begge disse NBF-arrangementene i mars 2021, er en kombinasjon av geografiske årsaker og hensyn rundt smittevern. Hønefoss ligger sentralt på Østlandet, med akseptabel avstand også til Gardermoen, noe som tilsier at hallen ligger praktisk til for mange spillere som vil være aktuelle for en eller begge turneringene. Størrelsen på hallen, ikke minst takhøyde og omfanget av felles/vrimleområder, tilsier dessuten at smitteverntiltak bør kunne gjennomføres på en god måte – noe som selvsagt anses som spesielt viktig i disse tider.

Velkommen til Hønefoss i mars!